4 cardio tips voor het verbranden van vet

Cardio oefeningen zijn erg goed voor het verbranden van vet. Als je echter zo optimaal mogelijk vet wilt verbranden zijn er 4 tips waar je je aan moet houden.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

1. Traditionele cardio oefeningen die 45 – 60 minuten duren zijn erg geschikt voor beginners. Denk hierbij aan crosstrainers, loopbanden en hometrainers. Bedenk echter wel dat dit voor beginners geschikt is, als je merkt dat het je geen moeite meer kost is het van belang kortere en intensievere oefeningen te gaan doen. Oefeningen van 45 -60 minuten zorgen er namelijk voor dat je spiermassa vermindert.

2. High Intensity Interval Training (HIIT) zorgt ervoor dat je sneller vet verbrandt tijdens je training, dat je meer calorieën verbrandt in kortere tijd en dat je hart gezonder is dan tijdens traditionele cardio oefeningen.

3. Als HIIT te zwaar voor je is, kun je beginnen met minder intense intervals. Door het rustig aan op te bouwen kan je lichaam wennen aan de korte intense workouts, waardoor je langzaam eraan went om alles te geven dat je hebt.

4. Circuit training (met of zonder krachttraining elementen) zorgt er niet alleen voor dat je spiermassa opbouwt, maar ook dat je diverse intense cardio training ondergaat. Door deze oefeningen ongeveer 2x per week te doen, zul je zien dat je snel vet verbrandt.

Lees ook:Fitness mythe: je moet HIIT doen om af te vallen
Lees ook:Tabata workout: super intens
Lees ook:HIIT training: De ultieme vet verbrander!
Lees ook:Shoppen is een workout!
Lees ook:Afvallen in 7 dagen!

1 Reacties // Reageer

One thought on “4 cardio tips voor het verbranden van vet

  1. 'Thijs Mulder

    Hoi Sanne,

    Leuk artikel! Ik ben zelf ook al een tijd bezig met een HITT training op me eigen loopband. Wat dat betreft kan ik jou tips in het artikel dan ook zeker aanraden, aangezien dit voor mij zeker effect heeft gehad.

    Mijn vetpercentage is sindsdien gedaald, waardoor ik er niet alleen beter uitzie, maar me ook beter voel. Dus HITT is zeker een methode waar ik zelf ook achter sta!

    Groetjes,

    Thijs Mulder

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>