Hoe kom je weer in vorm na een blessure?

Blessures kunnen ervoor zorgen dat je uit je fitness routine raakt. Je hebt het gevoel dat je nooit meer zo goed zult fitnessen als je voorheen deed en je bent minder gemotiveerd en bang om te gaan sporten. Met deze tips van bodybuilding.com zul je weer sneller in je fitness routine komen nadat je geblesseerd bent geraakt.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

1. Zie dingen in perspectief
Als je langdurig geblesseerd bent, kun je erg gaan zwelgen in zelfmedelijden. Probeer dit niet te doen, hierdoor zul je jezelf namelijk tegenhouden om weer te gaan bewegen. Probeer dingen in perspectief te zien. Je ziet dan bijvoorbeeld dat mensen met ergere verwondingen dan jij ook weer sporten. Als je het grote plaatje ziet weet je hoe ernstig je eigen blessures zijn en weet je hoe realistisch het is dat je weer zult sporten.  Kies er daarnaast voor om ervoor te gaan. Als je jezelf motiveert is het veel waarschijnlijker dat je uiteindelijk een goed resultaat behaalt.

2.  Zeg niet dat je het niet kunt
Als je verwondingen of blessures hebt denk je vaak dat je bepaalde handelingen niet kunt uitvoeren. Volgens bodybuilding.com is dit een volledig verkeerde instelling. Zeg dat je dingen wel kunt en ga ervoor! Je kunt proberen vooruit te komen of aan je blessures blijven hangen, zodat je terug houden. De keuze is aan jou.

3. Kies een nieuw doel
Het is waarschijnlijk dat je niet meer zo goed en soepel kunt sporten als voor je blessures. Kies daarom een nieuw doel dat past bij je lichaam. Als iets haalbaar is zul je ook meer gemotiveerd worden. Je revalidatie verloopt stap voor stap, probeer dit te accepteren. Door het behalen van nieuwe doelen ben je sneller weer op de weg naar de vorm die je had voor je blessure.

Lees ook:Beginnen met fitness? Dit is wat je moet doen!
Lees ook:Hoe geef je je hardlooproutine een boost deze lente?
Lees ook:De beste manier om een sixpack te krijgen
Lees ook:7 valkuilen die je dik maken
Lees ook:Afvallen in 7 dagen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>