De uit-je-dip-tip: combineer oefeningen

Vastgeroest in je workout? Rutger Visser is lifestyle coach in Amsterdam. Op fitness.blog.nl komt hij regelmatig met tips die je training weer een boost geven.

Het combineren van oefeningen is een goede manier om de intensiteit van je training te verhogen. Combineren is mogelijk met dezelfde spiergroepen (meerdere rugoefeningen achter elkaar), of verschillende spiergroepen. Een voorbeeld van die laatste is een beenoefening (leg press/squat) met een rugoefening (lat pulldown/pull ups), waarbij je per set van oefening wisselt zonder rust te nemen.

Dit soort trainingen zijn ook wel bekend als supersets (twee oefeningen om en om), of giantssets (drie of meer oefeningen achter elkaar).

Als je kiest voor een combinatie van dezelfde spiergroep heb je als extra effect dat je een spiergroep kort achter pakt elkaar op verschillende manieren. Zonder rust is het dus mogelijk om alle spieren, motor-units en daarmee spiervezels uit die groep volop aan te spreken en uit te putten.

Kies je ervoor om verschillende spiergroepen achter elkaar te pakken dan dwing je het hart om het bloed dus van de ene spiergroep naar de andere spiergroep te pompen. Harder pompen betekent een sterker hart, en dat betekent weer een betere conditie.

Eén tot twee uur intensieve krachttraining kan net zo voordelig voor de conditie van je longen en hart zijn als vier uur joggen. Niet alleen kan het combineren van oefeningen je dus veel tijd schelen, het ziet er bovendien interessant uit ;-)

Lees ook:Verander in een afgetraind topatleet dankzij Supersets!
Lees ook:Fusion Fitness: de nieuwste trend
Lees ook:Simpele tips voor een betere workout
Lees ook:Zorg voor een maximale spierprikkel dankzij Dropsets
Lees ook:Uit-je-dip-tip: begin je work-out eens met cardio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>