Kerst is voorbij, hup de sportschool weer in!

Zo, de dagen in het jaar waarop mateloosheid hoogtij viert zijn weer achter de rug. En hoewel ik er normaal gesproken op probeer te letten, knijp ik voor het gemak met kerst ook wel een oogje dicht. Ik durf in alle eerlijkheid dan ook wel te zeggen dat ik er niet ongeschonden uit ben gekomen, met name gezien de hoeveelheid alcohol die geconsumeerd is. Hoog tijd dus dat (toen de kater z’n hielen eenmaal weer had gelicht) er weer getraind werd.

Donderdag was ik zo zeldzaam brak dat het me überhaupt niet verstandig leek om ook maar van de bank te komen. Maar vrijdag (ik heb vakantie ;-) ), na een verkwikkende nacht slaap, lachten m’n de hardloopschoenen me toe en werd het eerste luie kerstvet er alweer af gelopen. Vandaag moest bovendien de sportschool er aan geloven, en hoewel niet topfit (ik herstel na zo’n drankgelag helaas ook niet meer als een 21-jarige) toch nog een lekkere circuittraining afgewerkt.

  • Begonnen met borst; bankdrukken, waarbij ik de stang aan de bank vastbond met elastieken. Dit zodat de stang niet alleen moeilijker te tillen is, maar ook makkelijker naar beneden komt. Twaalf reps.
  • Rug: optrekken. Twaalf reps.
  • Borst: staand flyes met kabels. Twaalf reps.
  • Buik: dumbell (in mijn geval acht kilo) gepakt en op een matje gaan liggen. De arm met dumbell gestrekt gehouden en oprichten tot een zitpositie. Acht reps met dumbell per hand.
  • Borst, armen: dippen met een 25 kiloschijf in m’n schoot. Twaalf reps.
  • Rug: staand roeien met barbell. Twintig kilo, twaalf reps.
  • Buik: liggen op een bankje en m’n benen omhoog gooien, gevolgd door m’n heupen.

Uiteindelijk was het eigenlijk alleen maar om m’n geweten ietwat te sussen.. Er staat me namelijk nog het een en ander te wachten, onder meer vanavond; een technofeest die me waarschijnlijk tot in de vroege uurtjes van de straat houdt. Maandag is het bovendien oud en nieuw. Als ik nou iemand was die makkelijk ‘nee’ verkocht, dan had me dat bijvoorbeeld al dit blog gescheeld. Maar als het gezellig is dan ga ik toch tot het gaatje. En train ik gewoon hard om dat ook te kunnen maken.

Lees ook:Dit is mijn circuittraining. Wat bevalt jou het beste? (1)
Lees ook:Spierballenvertoon: de vijf beste bicepsoefeningen
Lees ook:’300′ Work-out (2): op naar de 200
Lees ook:Maak je borst maar nat: de vijf beste oefeningen voor je borst
Lees ook:Met deze nieuwe bankdruk bench zijn slechte spotters verleden tijd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>