4 tips voor je begint met gewicht heffen

Het moment is daar, je stapt van de crosstrainer of hometrainer en je wandelt de gewichtenruimte in. Je bent een beetje bang, want je weet niet zo goed waar je moet beginnen. Je weet alleen dat je spierballen wilt. Deze 4 tips zullen iets van je spanning wegnemen.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

1. Begin rustig
Begin niet meteen met groot gewicht, maar begin rustig. Je moet namelijk eerst de oefening onder controle krijgen en je spieren zijn natuurlijk nog niets gewend. Als je een klein of helemaal geen gewicht gebruikt, leer je snel of je de oefening goed uitvoert en of je spieren goed reageren op de oefening. Als je naar 10 reps vermoeide spieren hebt, heb je het goede gewicht uitgekozen.

2. Vraag hulp
Weet je niet zeker of je een oefening goed uitvoert? Vraag dan hulp aan een trainer in je sportschool. Zij kunnen je meteen vertellen of je het goed doet. Wees niet bang om hulp te vragen, dit heeft namelijk alleen maar voordelen voor jouzelf!

3. Werk naar iets toe
Als je een poosje bezig bent met het heffen is het tijd om het gewicht wat te verhogen. Je spieren wennen aan de kleine gewichtjes waar je mee begint, waardoor je workout steeds iets minder effectief wordt. Probeer daarom langzaam aan naar een bepaald gewicht toe te werken, doorhet af en toe iets te verhogen.

4. Neem genoeg rust
Rust is erg belangrijk om blessures te voorkomen. Na een full body workout is het belangrijk om 24 uur rust te houden. Als je een specifieke spiergroep hebt getraind is het zaak dat deze 48 uur rust krijgen.

Lees ook:Simpele tips voor een betere workout
Lees ook:Hoe krijg je een plattere buik?
Lees ook:Bang voor de sportschool? Dit moet je doen!
Lees ook:Sixpack in een maand
Lees ook:Hoe doe je hanging leg raises?

1 Reacties // Reageer

One thought on “4 tips voor je begint met gewicht heffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>