Niet ontbijten uit angst om aan te komen – en andere excuses

Niet aankomen door simpelweg niet te eten. Tsja er valt iets voor te zeggen. Ieder pondje gaat immers door het mondje, om nog maar eens een open deur in te trappen. Maar het ontbijt overslaan om het aantal calorieën in godsnaam maar te beperken gaat er bij mij niet in (woordgrapje). Het is niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag gedoopt (ik weet, veel wijder kan die open deur niet maar ik moest ‘m maken..); je lichaam heeft brandstof nodig om op gang te komen. Toch slaat meer dan een kwart van de mensen het regelmatig over, blijkt uit onderzoek.

Oké, uit Brits onderzoek, maar ik vraag me af in hoeverre wij Nederlanders in deze de braafste jongetjes van de klas zijn. Als stagiair bij de Leeuwarder Courant schreef ik ooit eens over kinderen uit achterstandwijken die zonder iets te hebben gegeten naar school werden gestuurd. Dat ontketende toen nog een rel. Ikzelf ontbijt standaard, anders ga ik kapot – maar ik kan zo een handvol onverlaten uit mijn vrienden- en kennissenkring opnoemen die met een lege maag de deur uit gaan.

De excuses in cijfers: zeventig procent zegt geen tijd te hebben, 35 procent heeft ’s ochtends absoluut geen honger, en 26 procent wil op de calorieën letten. Ook fraai: het ontbijt ‘saai’ vinden (tachtig (!) procent), of het overslaan omdat ze van ontbijten in de loop van de ochtend juist weer honger krijgen en dan te gaan snacken (veertien procent). Juist ja.

En, wat is jouw excuus?

Lees ook:Eieren helpen bij afvallen
Lees ook:Ontbijt met eieren en spek maakt slank
Lees ook:Begin groot, eindig klein
Lees ook:Jongeren positief over rookverbod
Lees ook:Verband tussen inkomen en gezondheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>