Val niet van de Fitness cliff!

Het is alweer halverwege februari. Veel mensen die het goede voornemen hadden om meer te sporten en af te vallen, geven hun gezonde levensstijl op. Volgens Amerikaanse sportschoolketen Gold’s Gym is 18 februari de datum van de fitness klif. Op deze datum besluiten de meeste mensen niet meer naar de sportschool te gaan. Maar hoe zorg je er nu voor dat je niet van de fitness klif afvalt? Hoe houd je jezelf gemotiveerd om naar de sportschool te blijven gaan?

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

1. Vertel iedereen van jouw fitnessdoelen
Hoe meer mensen je vertelt van jouw uiteindelijke doelen, hoe moeilijker je van je goede voornemens afkomt. Als je mensen vertelt dat je bijvoorbeeld 10 kilo wilt afvallen, dan moet je ook verantwoording afleggen aan deze mensen als je hier niet meer je best voor doet.

2. Koop nieuwe sportartikelen
Als je nieuwe sportartikelen voor jezelf koopt ben je geneigd eerder weer naar de sportschool te gaan. Het is immers zonde als je je nieuwe fitness kleding ongebruikt in de kast laat liggen.

3. Gebruik een professioneel lange-termijn trainingsschema
Je wilt uiteraard resultaat zien, daarom ga je naar de sportschool. Maar als je van apparaat naar apparaat hopt zonder hier een goed plan voor te hebben, zul je zien dat je weinig resultaten boekt. Stel daarom samen met een trainer op je sportschool een goed lange-termijn trainingsschema op. Je zult zien dat je sneller resultaat ziet en hierdoor extra gemotiveerd wordt om naar de sportschool te blijven gaan.

4. Volg sportklassen
Misschien biedt jouw sportschool wel speciale sportklassen aan. Doe daaraan mee! Als je met een klas mee doet leer je nieuwe mensen kennen die net als jijzelf kampen met hun goede voornemens. Je elkaar dan motiveren om te blijven sporten!

5. Gebruik de goede muziek
Muziek is erg belangrijk tijdens het sporten. Zorg er dan ook voor dat je een afspeellijst maakt waar je naar uit kunt kijken. Sporten wordt dan deels ontspanning, omdat je uit kunt kijken naar je favoriete muziek!

Ik hoop dat jullie met deze tips extra gemotiveerd worden om weer lekker aan het sporten te gaan! Gebruik de tips die het beste bij jou en je dagelijkse ritme passen. Pak de draad weer lekker op en leun niet teveel op resultaten. Het feit dat je goed bezig bent met sporten betekent dat je bezig bent met het opbouwen van een goede conditie en spiermassa. Bekijk daarom nog eens goed de bovenstaande tips en blijf uit de buurt van die fitness klif!

Lees ook:Hoe kom je weer in vorm na een blessure?
Lees ook:Wat voor sportieve voornemens heb jij dit jaar?
Lees ook:4 digitale fitness trends in 2014
Lees ook:Beginnen met fitness? Dit is wat je moet doen!
Lees ook:Dikke fitness instructeurs: kan het wel of niet?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>