Celeb Workout: Budokon

 

De Amerikaan Cameron Shayne beoefende 22 jaar oosterse krijgskunsten, yoga en  meditatie. Met zijn vaardigheden ontwikkelde hij een nieuwe body & mind-bewegingsvorm waarbij elementen uit de krijgskunst, yoga en meditatie samenkomen. Hij noemde deze bewegingsvorm Budokon, een Japanse benaming die zoveel betekent als "het pad van de spirituele strijder". Actrices als Courtney Cox, Jennifer Aniston en Meg Ryan beoefenen regelmatig Budokon. 

 

Een Budokon-training begint met een vloeiende serie yoga-oefeningen, gevolgd door bewegingen uit Karate, Jiu-Jitsu en Tae Kwon Do. Behendigheid, kracht, snelheid, concentratie en precisie staan centraal bij beide trainingselementen. De Budokon-training wordt afgesloten met een zittende meditatie.

 

Shayne geeft workshops door heel Noord-Amerika, waar hij gezien wordt als een van de meest vernieuwende body & mind-trainers van deze tijd. Daarnaast is hij ook regelmatig in Puerto Rico, Japan, Rusland en Groot Brittanië om meer bekendheid te geven aan zijn trainingsmethodiek. Helaas is er in Nederland (nog) geen locatie waar je Budokon kunt beoefenen, maar er zijn DVD's verkrijgbaar waar je thuis mee aan de slag kunt. 

 

Meer info:

www.budokon.com

DVD: "Budokon Beginning Practice", instructies van Cameron Shayne zelf. Via www.budokon.comof www.amazon.com

 

Lees ook:Wellness goeroes bij je thuis
Lees ook:Mediteren verbetert sportprestatie
Lees ook:Yoga vs Pilates
Lees ook:De 4 grootste yoga fails
Lees ook:Een nieuwe redacteur voor Fitness.blog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>