Zorgverzekeraar investeert in E-fitzones

Geweldig die fitness computergames! Want ze werken echt, zoveel is reeds gebleken uit een onderzoek van TNO (waarover eerder bericht). Van de onderzochte games leiden met name de Xerbike, Lasersquash en de Apartgame tot een zeer intensieve belasting. Daarnaast leidt ook de Dance Dance Revolution tot voldoende intensiteit om aan de NNGB te voldoen.

Zorgverzekeraar Agis ziet er wel wat in en gaat investeren in ogenaamde E-fitzones in scholen en instellingen.  


Fitness via computergames
BRON: telegraaf.nl

AMSTERDAM – Zorgverzekeraar Agis gaat investeren in zogeheten E-fitzones in scholen en instellingen. De zorgverzekeraar hoopt via games jongeren en volwassenen, die normaal niet of weinig sporten, aan te zetten tot meer bewegen.

In een Eindhovens sportcomplex organiseerde Agis een experiment met game en fitness. Deze bleek zo succesvol te zijn dat Agis nu ook op twee ROC-scholen in Breda en Bergen op Zoom een E-fitzone inricht. Volgens een woordvoerder volgen later nog meer centra.
Zorgverzekeraars zoeken naar wegen om te voorkomen dat mensen ziek worden. De verzekeraars hopen op die manier veel kosten te kunnen besparen.

Lees ook:Superactief met computergames
Lees ook:Scholen in Wales verbieden suiker, zout & ketchup
Lees ook:Herman den Blijker heeft de smaak te pakken!
Lees ook:Verbeter je karma op reis
Lees ook:Dance walking fitness: de vrolijkste sport ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>