Superactief met computergames

Een van de redenen waarom kinderen de afgelopen 25 jaar steeds dikker zijn geworden, is dat ze simpelweg minder zijn gaan bewegen en meer tijd doorbrengen achter TV en computer. Nieuwe computerspellen moet kinderen in beweging brengen en volgen onderzoek van het TNO lukt dat bijzonder goed. Gebleken is dat bepaalde computerspelletjes zelfs leiden tot zeer intensieve lichaamsbeweging. 
BRON: gezondheidsnet.nl

Kinderen die liever gamen dan buitenspelen, kunnen alsnog genoeg beweging krijgen dankzij actieve games. Dit blijkt uit onderzoek van TNO in opdracht van de gemeente Eindhoven.

In Nederland is het aantal kinderen met (ernstig) overgewicht in de afgelopen 25 jaar sterk toegenomen. De kinderen zijn minder gaan bewegen en besteden meer tijd aan zittende activiteiten, zoals tv kijken, computeren en gamen. Recentelijk zijn er een aantal computergames ontwikkeld, die juist deze groep kinderen verleid tot meer beweging.

TNO heeft zes van deze actieve computergames getest. Hierbij werd gekeken of de games de kinderen daadwerkelijk helpen om de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) te halen. De onderzochte games zijn: Lasersquash, Apartgame, Wii, Xerbike, Eyetoy, Dance Dance Revolution.

Onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd bij basisschoolkinderen van 7-13 jaar (groep 4, 7 en 8). Bij 12 kinderen zijn de belastingsintensiteit en het energieverbruik gemeten (aan de hand van de zuurstofopname). Daarnaast zijn bij 31 kinderen de plezierbeleving en de populariteit gemeten.

Uit het onderzoek is gebleken dat van de onderzochte games met name de Xerbike, Lasersquash en de Apartgame leiden tot een zeer intensieve belasting. Daarnaast leidt ook de Dance Dance Revolution tot voldoende intensiteit om aan de NNGB te voldoen. De top-3 van leukste games is volgens de kinderen: Lasersquash, de Apartgame en de Wii.

Lees ook:Zorgverzekeraar investeert in E-fitzones
Lees ook:Wij Sports is geen vervanging van sport, fitness of apekooitje..
Lees ook:LeapBand: activity tracker voor kinderen
Lees ook:Verklein je kans op borstkanker
Lees ook:Fitte kinderen kunnen beter lezen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Superactief met computergames

  1. wii fitness

    TNO heeft zes van deze actieve computergames getest. Hierbij werd gekeken of de games de kinderen daadwerkelijk helpen om de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) te halen. De onderzochte games zijn: Lasersquash, Apartgame, Wii, Xerbike, Eyetoy, Dance Dance Revolution.

    SInds wanneer is “Wii” een spel?

      /  
  2. moes

    Wij is mijn inziens een spel en valt onder de computer games. Er zit een duidelijk spel element in. Sterker nog het is 1 groot spel net zoals dat real life voetbal is. Zonder spelelement zou er niets aan zijn.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>