Wij Sports is geen vervanging van sport, fitness of apekooitje..

Het computerspel Wii Sports is volgens Britse onderzoekers* geen geldige vervanging van echte sportbeoefening.Veel mensen denken dat het spelen van actieve computerspellen zoals Nintendo Wii Sports een reden is om niet de deur uit te hoeven voor een portie lichaamsbeweging. Een aantal aanhangers van het populaire spel is zelfs van mening dat Wii Sports een fitnessapparaat zou kunnen vervangen. Helaas blijkt nu uit onderzoek van Britse bodem dat het spelen van dit type computergames niet gelijk staat aan het echte sporten; de toename van het calorieverbruik is vergeleken met de gewone computerspellen miniem.

Een onderzoeksteam van de John Moores University in Liverpool heeft laten zien dat actieve computerspellen voor een kleinere toename in calorieverbranding zorgen dan verwacht. De wetenschappers onderzochten het energieverbruik van elf kinderen met een leeftijd van dertien tot vijftien jaar tijdens het spelen van twee typen computergames. Ten eerste speelde elk kind een kwartier het niet-intensieve computerspel ‘Project Gotham Racing 3′ op de Xbox 360. Na een korte rustpauze speelden de jonge deelnemers achtereenvolgens een aantal actieve spellen van Wii Sports, te weten ‘Wii bowling’, ‘Wii tennis’ en ‘Wii boxing’. Met lichaamssensoren werd het energieverbruik van de kinderen tijdens het gamen gemeten. Uit de resultaten bleek dat ze met het spel op de Xbox gemiddeld 125,5 kJ/kg/minuut verbrandden en met Wii Sports maximaal 202,5 kJ/kg/minuut. Omgerekend betekent dit dat een beweeglijk computerspel zoals Wii Sports voor een toename van slechts twee procent  van het energieverbruik zorgt.

Omdat de armbewegingen van de tieners niet werden geregistreerd, zouden de resultaten van het onderzoek een onderschatting van het werkelijke calorieverbruik kunnen zijn. Toch neemt dit niet weg dat ‘sporten voor een beeldbuis’ wat betreft het calorieverbruik van een heel andere orde dan echte sportbeoefening. Het spelen op de Wii is weliswaar gezonder dan het spelen van de traditionele computerspellen, maar het is kortom zeker geen goede reden om het abonnement op de sportschool op te zeggen.

bron:www.gezonderafvallen.nl

*(Graves, L. BMJ, 22-29 december 2007; vol 335: pp 1282-1284).

Lees ook:Superactief met computergames
Lees ook:Tappy Fit: de fitness variant van Flappy Bird
Lees ook:Ouders vinden sporten te gevaarlijk voor hun kinderen
Lees ook:Hoe verrassend: kinderen worden fitter van…meer bewegen!
Lees ook:Fitte kinderen kunnen beter lezen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wij Sports is geen vervanging van sport, fitness of apekooitje..

  1. jannesschilderszoon

    Hi,

    I just joined this site, because i have a burning question!

    Last month I bought a Wii!!! Yeah!

    I want to play backup wii games. How do I need to Wii Ombouwen?

    Thank you in advance for your replies and help!!

    Jannes

      /  
  2. Moes

    I really dont know. for sure there are websites who can provide you this infromation.’
    good luck with your WIJ

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>