Intensieve workouts leiden tot intensive care

Het doen van korte zeer intensieve workouts is een hype die al eerder is besproken op deze blog. De bedoeling is dat je een korte tijd zeer intensief traint waardoor je spieren keihard moeten werken en je dus meer vet verbrandt. Helaas trainen sommige mensen net iets te intens waardoor ze op de intensive care belanden.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

Dokter Goldin, een dokter in Florida, vertelde aan de Denver Channel dat hij steeds meer mensen op de intensive care ziet die te intensief hebben getraind. Ze gaan zonder goede voorbereiding aan de slag met kettlebells en andere gewichten, waardoor hun spieren worden afgebouwd en stukjes hiervan worden opgenomen in de bloedbaan. Dit heeft tot gevolg dat sporters nierklachten krijgen. In veel gevallen is dit met ongeveer een week wel verdwenen, maar Dokter Goldin was ook bekend met gevallen die nooit meer van deze klachten afkwamen.

Wat moet je nu doen? Er zijn namelijk veel gevallen waarin het uitvoeren van high-intensity trainingen ontzettend veel effect had. Je kunt best Crossfit trainingen uitvoeren, maar je moet er wel zeker van zijn dat je je eigen tempo aanhoudt. Luister goed naar je lichaam en stop als het teveel voor je wordt. Als je net begint met trainen is het verstandig om een trainer in te schakelen. Zij kunnen je helpen met uitzoeken van goede oefeningen met het juiste aantal gewicht, zodat je niet meteen te hard van stapel loopt.

Lees ook:Nieuwe fitnesstrend: kort maar krachtig
Lees ook:FunXtion – wordt sporten dan eindelijk leuk?
Lees ook:Waarom je als hardloper krachttraining moet doen
Lees ook:Trilplaten laten vet verdwijnen – en andere mythes over trainen
Lees ook:10 redenen om aan Deadlifts te doen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>