Hot pilates hot?

Iedereen heeft z’n voorkeuren, en sommige dingen binnen het fitnessen zijn gewoon niet mijn ding. ‘In eerste instantie’ moet ik erbij zeggen, want zo dacht ik over yoga totdat een bevriende yogalerares mij uitlegde hoe yoga ook voor mij best goed zou kunnen zijn. Niet dat ik sindsdien zonnegroeten breng vanaf een matje, maar het heeft me wel op een andere manier naar iets doen kijken waarvan ik eerst dacht dat het voornamelijk iets voor zweverige types was.

Ten aanzien van pilates ben ik echter nog niet overtuigd. Groot was mijn scepsis dan ook toen ik las dat ‘hot pilates’ de nieuwste sporttrend is. Nou niet in mijn lijstje; ik wist niet dat pilates überhaupt nog hot was.

Zo wordt het dan ook niet bedoeld, begrijp ik. Pilates is, zo lees ik, gericht op het stretchen en versterken van het lichaam om balans, spiersterkte, flexibiliteit en houding te verbeteren. Hot pilates wordt beoefend in een ruimte die verwarmd is tot 35 graden, en de lessen zijn meer gericht op bijvoorbeeld het ontwikkelen van spieren.

Zoals met elke trend schijnt ook hot pilates uiteraard alweer omarmd te zijn door hip Hollywood. Maar misschien moet ik me er maar een keer aan wagen. Ik bedoel, als zelfs David Beckham zich eraan waagt.. En we weten allemaal hoe die erbij loopt in z’n boxershort. Vooralsnog heb ik het echter na een goede workout of hardloopsessie al heet genoeg.

Lees ook:Yoga vs Pilates
Lees ook:Uniek: oude videobeelden Joseph Pilates
Lees ook:Authentic Pilates in beeld
Lees ook:Neem je kind mee naar buggy bootcamp!
Lees ook:Troga: krachttraining en Yoga

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>