Van Afghanistan naar de paralympische spelen in Sotsji

De paralympische spelen zijn momenteel in volle gang. Een onderdeel van deze spelen is sledgehockey, waarbij de atleten op sleeën een ijshockey wedstrijd spelen. Dit is het eerste jaar dat Joshua Sweeney meespeelt in het sledgehockeyteam van de Verenigde Staten. Hij had nooit verwacht ooit aan de paralympische spelen mee te doen, maar het feit dat hij meedoet heeft misschien wel zijn leven gered.

Bron: nhl.com

Bron: nhl.com

Joshua’s verhaal is zeer ontroerend. Zijn hele schoolleven lang heeft hij met veel plezier gehockeyed, zowel op straat als op het ijs. Toen hij van school afging is hij bij de marine gegaan. Hij werd uitgezonden naar Afghanistan waar hij in 2009 ernstige verwondingen opliep, waardoor hij nooit meer zou kunnen lopen. Tijdens zijn revalidatie periode was Joshua erg depressief: hij zag de zin van het leven niet meer. Gelukkig waren er bij het rehabilitatiecentrum andere veteranen die hem uitnodigden om sledgehockey te komen spelen. Sledgehockey gaf hem hierdoor weer zijn zin in het leven terug. Hij is erg fanatiek in het spel en voelt zich erg vrij als hij zich op het ijs bevindt. Zijn fanatisme leidde dan ook tot een plek in het paralympische sledgehockeyteam van de Verenigde Staten. Het volledige interview tussen Joshua en Aspen Public Radio kun je hier nalezen.

Je kunt Joshua vandaag zien spelen. Dan speelt het Amerikaanse sledgehockeyteam tegen hun grootste rivaal: Rusland.

Lees ook:Een inspirerend verhaal van Sharon Walraven..
Lees ook:Tappy Fit: de fitness variant van Flappy Bird
Lees ook:Obesitas-pil leidt tot zelfmoordgedachten
Lees ook:Obama fitnesst in zijn hotel (video)
Lees ook:Wij Sports is geen vervanging van sport, fitness of apekooitje..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>