2 fitnesstests die je moet kunnen halen

Iedereen heeft andere fitnessdoelen. De een wil een marathon lopen terwijl de ander gewicht wil verliezen. Hoe dan ook, om te checken of je fit genoeg bent zou je onderstaande tests moeten kunnen halen.

learning-with-pencil-948188-m

Plank test
Probeer een goede plank vast te houden gedurende twee minuten. Als dit je na een aantal pogingen nog steeds niet lukt is er iets niet in de haak. Je traint óf je core niet goed, óf je hebt last van overgewicht. In beide gevallen moet je flink aan het werk door bijvoorbeeld een beter dieet, of door het aanpassen van je trainingsschema.

Zit en sta op
Zit en sta op met zo weinig mogelijk hulp van je handen. Meer hoef je niet te doen. Deze test zegt erg veel over je lichamelijk fitheid. Voor zowel het zitten als het opstaan krijg je 5 punten. Elke keer als je je hand of knie gebruikt om te steunen krijg je een punt aftrek. Heb je in totaal minder dan 8 punten? Dan heb je twee keer zoveel kans om binnen zes jaar dood te gaan dan de personen die 9 of 10 punten halen. Dat blijkt uit een onderzoek van Claudio Gil Araújo van CLINIMEX in Rio de Janeiro.

Lees ook:Doe jij genoeg cardio? [test]
Lees ook:Hoe gezond ben jij? Bekijk het aan de hand van je hart leeftijd!
Lees ook:Fitte kinderen kunnen beter lezen
Lees ook:Superoefeningen voor superstrakke buikspieren
Lees ook:Index gezonde voeding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>