Zo kies je de beste workout muziek

Muziek is een van de beste hulpmiddelen tijdens het sporten. Het is zaak dat je muziek uitzoekt met precies het goede aantal beats per minute (BPM). Hierdoor blijf je in de juiste cadens trainen en zakt je tempo niet omlaag. Maar hoe weet je nou of je de beste muziek hebt gekozen?

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

Vaak voel je wel of je op de maat van de muziek beweegt. Elke beweging klopt dan met het ritme van de muziek en eigenlijk blijf je automatisch meebewegen op dit ritme. Als je weet welk liedje jij fijn vindt om op bepaalde oefeningen op te doen moet je nog weten hoeveel BPM dit liedje heeft. Op de website songbpm.com kun je dit gemakkelijk nakijken. Je kunt vervolgens op de website motiontraxx meer afspeellijsten uitzoeken die hetzelfde aantal BPM hebben. Als je niet weet wat de beste BPM is voor jouw training, kun je op deze website kant en klare afspeellijsten downloaden die aansluiten op bepaalde oefeningen. Zo heb je afspeellijsten voor joggen, fietsen en intervaltraining. Hierdoor heb je altijd de juiste muziek voor jouw workout!

Welke muziek speel jij graag af tijdens je training? Laat het me weten in een reactie!

Lees ook:Met muziek gaat alles beter…
Lees ook:4 digitale fitness trends in 2014
Lees ook:Val niet van de Fitness cliff!
Lees ook:Haal nu nog meer uit je workout dankzij FitBeatz
Lees ook:Sandisk introduceert mp3 speler voor sporters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>