Beleggen in fitnessindustrie

Op Pers.nl lees ik vandaag een interessant artikel over of de fitness- en wellnessbranche voor beleggers de moeite waard is om in te investeren. Valt er geld te verdienen aan behouden van gezondheid of blijven beleggers liever investeren in de sickness-industrie?

Nu fitness volksport nr.1 is en we massaal voor de biologische voeding-trend lijken te gaan, is het verbazingwekkend dat beleggers de wellness-markt nog niet ontdekt hebben. 

 

 

Geld verdienen? Ga in de wellness
Door: Remco Tomesen
Bron: Pers.nl

Fitness en gezonde voeding zijn in. Toch kiezen beleggers vaker voor sickness dan voor wellness.

Sportkleding, fitnessapparatuur, gezonde voeding en de sauna. Het zijn producten van de wellness-industrie. Een enorme groeimarkt, volgens onderzoeksbureau Iris van Rabobank en Robeco. Maar ook een markt waar beleggers nog nauwelijks interesse in hebben, schrijft Iris in een gisteren gepubliceerd rapport.

Dat de aandacht voor gezondheid en vergrijzing toeneemt, is algemeen bekend. Beleggers richten hun pijlen echter vooral op de sickness-industrie, de markt van medicijnen. Dat is jammer, vindt Iris, want de markt die zich richt op het voorkomen van ziektes, is zeker zo interessant. Deze groeit volgens het bureau jaarlijks met meer dan 7 procent. De omvang is wereldwijd naar schatting 1.000 miljard dollar.

Sportartikelen

Binnen de wellness-industrie is de markt voor sportartikelen het grootst, gevolgd door die van gezonde voeding (supplementen, dieetproducten, biologische en natuurlijke voeding). Nederlanders gaven in 2006 rond de 500 miljoen euro uit aan biologische producten. Dat bedrag stijgt met minstens 5 procent per jaar. Ook met fitness is goed geld te verdienen. In Nederland valt de groei van budgetfitnessscholen enerzijds en premium (dure) clubs anderzijds op. Eind 2006 waren er 32 budgetscholen, nu ligt dat aantal op 120, volgens EFAA, een adviesbureau voor sportcentra. Een paar jaar geleden waren de luxe fitnessscholen op de vingers van één hand te tellen, ondertussen zijn er in Nederland zo'n dertig.

Vergrijzing

De wellness-markt blijft nog heel veel jaren groeien, stelt het bureau. Zeker in opkomende markten. De vergrijzing is nog maar net begonnen, aandacht voor gezond eten (ook onder jongeren) lijkt bovendien geen voorbijgaande trend.

Dat beleggers deze markt nog niet echt zien, heeft volgens Iris deels te maken met een klein aanbod aan beleggingsproducten. Zo is er nog maar één beleggingsfonds met een echte focus op wellness: SAM Sustainable Healthy Living Fund.

 

Lees ook:Supermarkt bevordert slecht eetgedrag
Lees ook:Verband tussen inkomen en gezondheid
Lees ook:Nederlanders worden steeds dikker
Lees ook:Fitness blijft populairste sport in Nederland
Lees ook:Minder bestrijdingsmiddelen op fruit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Beleggen in fitnessindustrie

  1. prostate massagers

    Great, great, great and – did I forget something? Oh, yeah: Great! thanks for sharing that with us. BTW: I’m typing this on my new iphone – cool…

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>