Supermarkt bevordert slecht eetgedrag

Gezond eten: eigen verantwoordelijkheid of mogen we ook een beschuldigende vinger uitsteken naar de supermarkt? 

De Consumentenbond deed onderzoek bij verschillende supermarkten in Nederland of zij het de consument makkelijker maken gezondere voeding te kiezen.

 

Sinds 2006 zijn een aantal aanpassingen gedaan in supermarkten zodat de consument gezondere voeding kan kiezen. Toch is dit volgens de Consumentenbond nog lang niet voldoende.

In het onderzoek 'Super Gezonder?' legde de Consumentenbond verschillende supermarkten langs de meetlat. Ze keken naar de etikettering van de producten, de manieren waarop gezonde voeding wordt aangeprezen, de samenstelling van producten en de informatie die in de zaak te vinden was over gezonde voeding.

De Consumentenbond was weinig onder de indruk van de aanpak van de supermarkten. Best scorend is Albert Heijn, deze keten haalt net een 'matig' binnen. In de DeKaMarkt is het volgens de Consumentenbond voor consumenten het moeilijkst om gezonde keuzes te maken.

Om een betere score te krijgen zouden de supermarkten aan een aantal punten moeten werken. Zo zouden gezonde producten vaker in de aanbieding moeten zijn en mag snoep niet op kinderhoogte worden gelegd of bij de kassa. Producten moeten minder verzadigd vet en zout bevatten en de informatie op de etiketten moet meer volledig worden. De Consumentenbond hoopt dat de regering ook maatregelen gaat nemen.

Bron: gezondheidsnet.nl 

Lees ook:Minder bestrijdingsmiddelen op fruit
Lees ook:Beleggen in fitnessindustrie
Lees ook:Goedkope glucosamine scoort het beste
Lees ook:Goede voeding ook goed voor milieu
Lees ook:Japanse kinderen koken zelf schoollunch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>