De lente komt heus wel; tips om buiten te sporten

hardlopen strandDenk je dat de lente zich aandient, slaat Koning Winter je met z’n vlakke hand nog even in je gezicht. Gisteren nog een uur hardgelopen, maar een strafexercitie op een Siberische toendra was er niets bij.. Wat een gure koude! Het lijkt bijna alsof Moeder Natuur vindt dat ze moet compenseren voor vorig jaar, toen de temperatuur om deze tijd al richting de twintig graden kroop en er gewoon gebarbecued werd ‘s avonds .. Een groter contrast is nauwelijks denkbaar.

Als je ook maar half zo’n liefhebber van sporten in de buitenlucht bent als ik, dan kan ik kan me voorstellen dat je hunkert naar het laatste fluitsignaal; hoezo verlenging – de lente had toch al gewonnen? Héél klein voordeel: je hebt nu wel langer de tijd om te bedenken wat je gaat oppakken op het moment dát de lente zich eindelijk in vol ornaat aandient :-) Bij deze alvast een aantal voorzetjes.

Hardlopen

Het grote voordeel van hardlopen is dat je het altijd en overal kunt doen. En ook niet onbelangrijk, wanneer het jou uit komt. Je hoeft je niet te haasten om om half acht bij de sportschool te zijn voor de start van bijvoorbeeld de bodypump- of spinningles. Los van een paar goede hardloopschoenen kost het je bovendien niets, afgezien misschien van de nodige zweetdruppels want hardlopen is een uitstekende manier om fit te worden en calorieën te verbranden.

The city is your playground!

Wil je een andere draai aan je hardlooptraining geven? Doe meer dan alleen rennen; straten en parken zijn één grote trainingsruimte! Trek je aan een klimrek in een speeltuin op om je armen en rug sterker te maken, en ren een trap op en af om je conditie en behendigheid te trainen. Een verhoging is om op te springen, op bankjes kun je je opdrukken en ga zo maar door; de mogelijkheden zijn eindeloos. Amsterdam Is My Gym organiseert dergelijke runs; zodra het weer het toelaat volgt een verslag op Fitness.blog.nl :-)

Wandelen

Hou je niet van hardlopen of de je het liever rustiger aan? Geen probleem; ook wandelen is heel goed en gezond. Zoals ik eerder al eens schreef schijnt slenteren zelfs beter voor je te zijn dan een uur intensief sporten. Hoppatee, lekker het strand op of het bos in dus!

Wielrennen

Over mijn flirt met de wielersport heb ik ook al eens eerder geschreven, en ook waarom het nooit wat tussen ons geworden is. Maar als jij bereid bent verder te kijken dan het prijskaartje van een racefiets en de uren die je kwijt bent aan onderhoud en voordat je een beetje een work-out hebt gehad, dan is wielrennen natuurlijk een heerlijk tijdverdrijf om conditie en uithoudingsvermogen op te bouwen en calorieën te verbranden. Bovendien kom je nog eens ergens.

Skeeleren

Ik heb al jaren niet meer geschaatst, iets dat ik betreur als ik skeeleraars voorbij zie zoeven. Het ziet er zo cool uit :-) En is bovendien erg goed voor conditie en uithoudingsvermogen. Je spreekt met name je bovenbenen en bilspieren aan, maar om balans te houden zijn je buik- en rugspieren ook van groot belang. Alle ingrediënten voor een strak lichaam dus :-)

Bootcamp

Een trend die terug is van weggeweest, is de bootcamp. Bootcamp is gebaseerd op de trainingsroutine van het Amerikaanse leger en bestaat onder meer uit hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen, en dat het liefst in de buitenlucht. Met de training bouw je conditie, kracht, souplesse en explosiviteit op.

Zo. Laat de lente nu maar komen!

Lees ook:Is nu ook al wandelen beter voor de gezondheid dan hardlopen?
Lees ook:Neem je kind mee naar buggy bootcamp!
Lees ook:(Ibiza) Bootcamp nieuwste trend of blijver?
Lees ook:Hoe geef je je hardlooproutine een boost deze lente?
Lees ook:5 manieren om je dijen cellulitis-vrij te maken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>