Berg je hardloopschoenen maar op: slenteren is beter voor je gezondheid

Je kon er natuurlijk op wachten; pleiten voor dertig minuten sporten per dag, om vervolgens doodleuk te horen te krijgen dat die bewegingsnorm onjuist is. Nou ja in dit geval is dat dan wel van een dokter van de universiteit van Maastricht, en zijn onderzoek zal als muziek in de oren klinken van mensen die dat half uur bewegen niet kunnen of willen halen. Want volgens dr. Hans Savelberg is dagelijks meer staan en bewegen, bijvoorbeeld slenteren, beter voor je gezondheid dan een uur intensief sporten.

En de onderzoeker had een groep studenten om dat te staven. Hij liet ze een laagintensief regime volgen, en kwam tot de conclusie dat alledaags bewegen zoals staan, slenteren, wandelen en fietsen, een veel positiever effect op risicofactoren voor suikerziekte en hart- en vaatziekten dan één uur per dag sporten – mits het calorieverbruik van beide vormen ongeveer aan elkaar gelijk is.

Volgens Savelberg zullen de onderzoeksresultaten de kijk op een gezonde leefstijl ingrijpend doen veranderen, zo tekende Gezondheidsnet op. “Niet iedereen kan of wil sporten, waardoor veel mensen het advies minimaal dertig minuten per dag bewegen ook niet opvolgen. En wie dat wel doet heeft er niet altijd baat bij, want wie dagelijks een half uur sport houdt nog 23,5 uur over om te zitten.” Of te liggen ;-)

Lees ook:Kort bewegen net zo effectief als work-out?
Lees ook:Afvallen? Beweeg minder!
Lees ook:Fitnescentra promoten 30 minuten bewegen
Lees ook:44% minder kans op overgewicht door ontbijten
Lees ook:Beweeg minder, verlies meer!

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Berg je hardloopschoenen maar op: slenteren is beter voor je gezondheid

  1. Pingback: De lente komt heus wel; tips om buiten te sporten | Fitness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>