25 miljoen schade door thuisfitness

Het lijkt zo'n goed plan; met een fitness-DVD of Wii lekker thuis voor de buis trainen. Een populaire bezigheid die in Groot-Brittannië leidt tot maar liefst 25 miljoen euro!  

 

Britse vrouwen die binnenshuis aan hunconditie werken, verzoorzaken jaarlijks tot 25 miljoen euro schade aan hunbezittingen en zichzelf. Dat blijkt uit een Britse studie.

Kapotte televisie
Door de komst van toestellen als de Wii Fit, zijn er meer en meer mensen dieaan sport in hun eigen woonkamer doen. Het spel maakt gebruik van tweeafstandsbedieningen die bij regelmatig en hevig gebruik kunnen kapotgaan.Hierdoor vliegen de afstandsbedieningen roekeloos weg, waarbij ze het schermvan de televisie kunnen raken. 2 procent van vrouwen heeft haar televisiebeschadigd nadat ze iets te hard opging in het verbranden van calorieën.

Struikelen huisdier
Bijna een vijfde van de vrouwen die in de woonkamer sporten, zijn ooit albetrokken geweest in een ongelukje. De meest voorkomende accidentjes zijn hetstoten tegen meubels (30 procent) en het verrekken van een spier (19 procent).Een groot deel van de vrouwen raken ook betrokken in meer gekke ongelukjes alshet struikelen over een huisdier (18 procent) of het stoten van hun hoofd (13procent).

Vazen
De voorwerpen die het meest leiden onder fitness in de woonkamer zijn vazengevolgd door televisies. De gemiddelde kost van een fitnessongelukje perhuishouden bedraagt 8,2 euro. Berekend op het aantal vrouwen inGroot-Brittannië moet dit overeenkomen met jaarlijks 25 miljoen euro.

Celebrity instructeur
Als vrouwen thuis aan fitness doen, doen ze dit hetliefst met een video of dvd. 6 op 10 vrouwen verkiezen dan een instructeur dieook een celebrity is. De meeste vrouwen doen thuis aan fitness uit gemak (33procent), een vijfde van hen wil er geld mee besparen. (ep)

HLN 16/06/08 17u43        

Lees ook:Shopping efficiënte cardio
Lees ook:Jonge vrouwen ontevreden over uiterlijk
Lees ook:Sportschool kost niet-sporters miljoenen!
Lees ook:Zoveel mensen doen aan fitness!
Lees ook:Vrouwen sporten het liefst op maandagavond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>