Maak push-ups moeilijker

De push-up is een van de meest standaard oefeningen die gegarandeerd resultaten geeft. Maar hoe maak je deze oefening wat moeilijker, zodat je nog betere resultaten haalt?

Bron: wikipedia

Bron: wikipedia

Je lichaam raakt na een poosje gewend aan de oefeningen die je uitvoert. Daarom raden fitnessprofessionals aan om je oefeningen af te wisselen of te veranderen. De push-up kun je ook veranderen. Bijvoorbeeld door op een oneven terrein te staan, zodat je lichaam andere spieren nodig heeft om zichzelf op te drukken. Je kunt ook je handen wat dichter bij elkaar plaatsen, of maar één been gebruiken.

Maar de allerbeste manier om de push-up wat zwaarder te maken is door extra gewicht aan je lichaam toe te voegen. Je lichaam is hier niet aan gewend en moet daardoor meer kracht gebruiken om de oefening uit te voeren. De beste plaats om extra gewicht te binden is op je rug, zorg er wel voor dat het gewicht goed vast zit! Begin bij ongeveer 10% van je eigen lichaamsgewicht, als je hier gewend aan bent kun je dit weer opvoeren naar bijvoorbeeld 20%.

Lees ook:Hoe krijg je een plattere buik?
Lees ook:5 verschillende push-ups (van licht tot zwaar)
Lees ook:7 veel gemaakte fouten tijdens fitness training (1&2)
Lees ook:3 top oefeningen voor een gespierde kont
Lees ook:Bang voor de sportschool? Dit moet je doen!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Maak push-ups moeilijker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>