5 verschillende push-ups (van licht tot zwaar)

De push-up is een veelbekende oefening. Maar voor sommige mensen is de push-up te zwaar om te doen, voor anderen weer te licht. En weer iemand anders wil af en toe gewoon wat variatie in zijn training. Daarom geef ik je hier 5 variaties op de push-up, van licht tot zwaar.

top-10-push-up-pro-variations-flash-1034977-flash

1. Tegen de muur.
In plaats van je hele lichaam op te drukken op te traditionele manier, ga je in deze variatie rechtop voor een muur staan. Plaats je handen voor je uit tegen de muur en laat jezelf tegen de muur aan zakken. Druk jezelf vervolgens weer rechtop, door de push-up beweging met je armen te maken. Deze variatie kost je minder moeite dan de traditionele push-up, omdat je niet je hele lichaamsgewicht gebruikt.

2. Tafel push-up
Na de muur is het zaak dat je steeds horizontaler gaat in je push-up, dan druk je namelijk meer lichaamsgewicht op. Verplaats van de muur naar de tafel, en vervolgens op je knieën op de grond. Als je deze moves onder controle hebt kun je over op de traditionele push-up.

3. Hand-tap push-up
Deze voer je uit als een traditionele push-up. Het enige verschil is dat je op het hoogste moment van je push-up met één hand je andere hand aantikt. Wissel per push-up af van hand. Deze variatie zorgt ervoor dat je een langere pauze hebt op het hoogste moment van je push-up. Dit zorgt voor meer balans, waardoor je een extra krachtelement traint. Als je het aantikken van je handen onder controle hebt, kun je overstappen op schoudertikken. Deze duren langer, waardoor je balans nog beter getraind wordt.

4. Strek één arm
De naam spreekt voor zich. Op het toppunt van je push-up strek je één arm uit naar voren. Dit zorgt ook weer voor een balansoefening in je push-up, waardoor je niet alleen een sterkere core krijgt, maar ook nog eens je armspieren extra traint. Wissel regelmatig van arm.

5. Voeten tegen de muur push-up
Voor de hard-core push-up plaats je je voetzolen tegen de muur. Zorg ervoor dat je lichaam één lijn blijft. Hoe steiler je lichaam, hoe zwaarder de oefening. Door je voeten tegen de muur te plaatsen tijdens de push-up, wordt de kracht meer verdeeld naar je benen en buik, die je hiermee dus ook traint. Je hele lichaam wordt sterker door deze variant van de push-up.

Lees ook:Spiderman push up & Spiderman lunges
Lees ook:4 ballen en een push up
Lees ook:6 oefeningen voor grotere benen
Lees ook:4 cardio tips voor het verbranden van vet
Lees ook:Maak push-ups moeilijker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>