…kool, bloemkool en spruitjes. Amerikaanse onderzoekers stellen zelfs dat het risico op kanker afneemt met 20 tot 50 procent!
BRON: NU.NL
De wetenschappers zeiden er meteen bij dat hun onderzoeksresultaten nog niet voldoende waren om een voedingsadvies te geven. "En als je lang genoeg rookt, kan niets helpen", nuanceerde Li Tang van het Roswell Park kanker instituut in Buffalo.
Rokers
De onderzoekers ontdekten dat het risico op kanker door het eten van de groenten vooral afneemt onder mensen die meer dan twintig sigaretten per dag roken.
Ook mensen die vroeger rookten hebben baat bij de groenten. Het verschil in afname ligt verder aan hoe vaak en welke soort groente iemand eet.
Tang en haar collega's onderzochten 948 mensen met kanker en 1743 mensen zonder deze ziekte.
Lees ook:Dankzij rookverbod minder hartaanvallen
Lees ook:Hardlopen maakt minder snel oud
Lees ook:Verklein je kans op borstkanker
Lees ook:Paarse tomaat tegen kanker
Lees ook:Eet meer, weeg minder