Gewicht verliezen? Begin een affaire

Heerlijk bericht weer op Vrouw.blog.nl: meer dan de helft van een groep ondervraagde mannen en 62 procent van de vrouwen gaf toe dat een affaire een positieve invloed had op de wijzer van hun weegschaal. Mannen die vreemdgaan schijnen namelijk gemiddeld 2,7 kilo af te vallen, en vrouwen zelfs 4,5 kilo. Logisch, lijkt me; je wilt toch een beetje scherp en fit voor de dag komen voor je mina(a)r(es) :-) Maar de voornaamste reden schijn stress te zijn.. Hm, dan kan ik me wel wat relaxtere manieren verzinnen om gewicht kwijt te raken.

Een heuse psychologieprofessor was opgesnord om uit te leggen hoe de druk van een affaire je gewicht ten goede komt. “Leugens vertellen, rechtstreekse gesprekken vermijden en stiekem dingen doen achter iemand zijn rug veroorzaken heel veel stress. Je produceert adrenaline en het stresshormoon cortisol, je hartslag en bloeddruk gaan omhoog en je ademhaling versnelt. Dit allemaal samen zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt.”

Leuk hoor. Ik maar hopen dat het feit dat je meer seks hebt aan het gewichtsverlies ten grondslag zou liggen. Tegen beter weten in natuurlijk, zoals ik onlangs ook al schreef. Gewoon de sportschool maar weer in dus. Bovendien, wie weet wie je daar misschien wel tegen het lijf loopt ;-)

Lees ook:10 fitnessverschillen tussen mannen en vrouwen
Lees ook:Zen in 5 minuten
Lees ook:Beweeg minder, verlies meer!
Lees ook:Adem in, adem uit
Lees ook:Vaderschap maakt volgens onderzoekers zwaarder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>