Fit op wintersport; play hard? Work hard!

Mochten jullie je afvragen waarom het de afgelopen dagen enigszins stil was rondom fitness.blog.nl, yours truly was een paar dagen skiën en heeft de boel op fitnessgebied even de boel gelaten.. Natuurlijk, skiën is ook sporten, helemaal als je veel kilometers maakt. Maar het randgebeuren dat het wintersporten zo uniek maakt (lees: après-skiën) heeft helaas weinig met sporten te maken en om nou te zeggen dat het bevorderlijk is voor je zorgvuldig gepolijste voorkomen.. Allerminst. Maar gezellig is het wel ;-)

Mocht je nog gaan: de sneeuw is top! Ik kan je echter ook aanraden er zorg voor te dragen enige wintersportwork-outs in de benen te hebben. Ik merkte in vergelijking met voorgaande wintersporten niet alleen dat ik het afgelopen jaar veel heb hardgelopen, maar ook dat m’n benentraining z’n vruchten op de piste afwierp.

Eén van de circuittrainingen die ik naar volle tevredenheid deed de afgelopen maanden begon elk rondje bijvoorbeeld met squatten. Een onderdeel van mijn  ‘300’-workout betrof het voortduwen van een slede met daarop een schijf van twintig kilo en geloof me, daar lopen je bovenbeentjes wel aardig vol van. Maar ook de trap nemen in plaats van de lift versterkt al spieren en gewrichten. Gezondheidsnet heeft nog meer tips die nuttig kunnen zijn voor zorgeloos skigenot :-)

Zorg dus voor optimaal skiplezier dat je lekker fit die kant op gaat; hoe fit je terug komt zie je dan wel weer ;-) Ik heb evenwel de hardloopschoenen alweer onder gebonden, die après-skibiertjes moesten er snel weer af! Play hard? Work hard!

Lees ook:We zijn er weer! Of nou ja, lichamelijk nog niet helemaal..
Lees ook:4 manieren om in shape te komen voor de zomer
Lees ook:Play hard? Voorkom een kater!
Lees ook:Het boetekleed als sportshirt
Lees ook:4 moves voor slankere dijen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>