Tip: Verbrand meer vet door af te wisselen!

Het is alweer februari en het goede voornemen om even flink af te vallen is bij velen weer een stille dood gestorven. Dit kan gebeurd zijn door gebrek aan motivatie of een gebrek aan goede resultaten. Ik ken dit probleem zelf ook. Na een maand lang dezelfde oefeningen te doen, raak je gewoon niet veel vet meer kwijt. Een verklaring hiervoor moet helaas nog uitblijven, maar Dan John van T Nation geeft wel een goede oplossing!

Bron: Fitsational.com

Bron: Fitsational.com

Volgens John is het namelijk de bedoeling om regelmatig, maar zo inefficiënt mogelijk te sporten. Door steeds weer nieuwe oefeningen te doen blijf je regelmatig vet verbranden. De kunst is om een viertal oefeningen (sprint, swings, planks en  push-ups) steeds weer te herhalen, zonder ze volledig te gaan beheersen. Dit doe je door steeds verschillende sets uit te voeren. Op maandag doe je bijvoorbeeld tien push-ups en een honderd meter sprint, terwijl je op donderdag drie push-ups en twintig swings doet. Houd wel in de gaten dat je nooit langer dan 15 minuten deze oefeningen doet! John garandeert dat je stofwisseling door het lint gaat door al deze afwisseling!

Deze oefeningen van Dan John zijn natuurlijk maar een voorbeeld. Je kunt zelf oefeningen uitzoeken die je nog niet goed beheerst. Dit heeft meerdere voordelen: je hebt een grote diversiteit aan oefeningen (het trainen wordt dus nooit saai) en je hoeft niet veel tijd te besteden aan het uitvoeren van lange oefeningen. Ik daag jullie uit om zoveel mogelijk verschillende oefeningen te doen en om daarbij zoveel mogelijk vet te verbranden. Heb je met deze methode al successen geboekt? Laat het weten in een comment!

Lees ook:Zo verlies je buikvet
Lees ook:4 oefeningen om beter te voetballen
Lees ook:Zo traint kunstschaatser Ashley Cain voor de Olympische Spelen
Lees ook:Doe de bastard challenge
Lees ook:De push-up en squat challenge: versla jij men’s health?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>