Weg met de sportschool: de 44 beste lichaamsgewichtoefeningen

Oké, dat ‘weg met de sportschool’ is uiteraard wat gechargeerd; als ik afgelopen jaar érgens een ware revolutie heb doorgemaakt op fitnessgebied dan is het wel in de gym. Van iemand die jarenlang maar wat aanklooide, deed wat hij dacht dat goed was en nooit met programmaatjes trainde, tot de circuittrainingen en work-outs met eigen lichaamsgewicht die ik nu volg. En het resultaat is navenant; zeven kilo lichter, maar met behoud van spiermassa. En het einde is wat mij betreft nog niet in zicht.

Vooral het hooghouden van m’n hartslag tijdens circuittrainingen en de oefeningen met lichaamsgewicht hebben me de ogen geopend en m’n fysiek een boost gegeven. De volgende video wil ik jullie daarom ook niet onthouden; de 44 beste oefeningen die je kunt doen met slechts het gewicht van je eigen lijf – en dat gaat verder dan reguliere push-ups kan ik je vertellen.. Die gast is echt een fakking held!

Maar je zou je bijna afvragen wie er nog een sportschool nodig heeft als je dit ziet :-) Al zal ik nog wat moeten oefenen op de back-flip burpee..

 

Lees ook:7 voordelen van het trainen op eigen lichaamsgewicht
Lees ook:Mannen: de beste oefeningen voor thuis
Lees ook:Supereficiënt: TRX Suspension Training
Lees ook:Maak push-ups moeilijker
Lees ook:Even voorstellen: de nieuwe fitnessblogger!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>