Fitness, de juiste voeding en vitaminen

10502Wanneer je besluit te gaan sporten, is het belangrijk dat je ook je eetpatroon aanpast mits je nog geen gezond eetpatroon had. Er komt echter nog meer bij kijken dan alleen sporten en voeding, hoewel je hier al ver mee komt. Je kunt ook nog denken aan vitaminen en mineralen die onmisbaar zijn.

Aanraders

Allereerst kan vitamine D absoluut worden aangeraden. Vooral in de winter hebben mensen al snel een tekort aan vitamine D, omdat we deze normaal gesproken binnen krijgen door de zon. In de winter zijn er genoeg dagen waarop de zon niet schijnt, en is het verstandig om dit dus aan te vullen. Vitamine D is niet alleen goed om je gelukkiger te voelen, maar ook erg goed voor de weerstand die in de winter zo belangrijk is. Je loopt al snel een griepje op, maar met genoeg vitamine D kun je die kans al verkleinen. Ten slotte is het ook voor je botten en spieren belangrijk om hier genoeg van binnen te krijgen.

Ook omega 3 is belangrijk om goed te kunnen presteren bij fitness. Goed zorgen voor je hart is van groot belang, dus junkfood, roken en alcohol kun je beter overslaan. Omega 3 is goed voor het hart, maar ook voor de hersenen en ogen. We krijgen omega 3 het meest binnen door vis, maar het extra aanvullen kan zeker geen kwaad. Een capsule per dag is genoeg.

Wat ten slotte niet vergeten mag worden wanneer je intensief gaat sporten, is magnesium. Grote kans dat je wel eens last hebt gehad van kramp, en dit heeft te maken met een tekort aan magnesium. Wanneer je genoeg magnesium binnenkrijgt, is de kans op kramp vele malen kleiner. Vooral wanneer je begint met sporten, kun je last krijgen van vermoeidheid, en ook hierbij helpt magnesium weer. Het is goed voor spieren en het zenuwstelsel en het zorgt ervoor dat de natuurlijke energie geactiveerd wordt in het lichaam.

Met deze drie tips kun je de sportschool induiken zonder bang te zijn voor kramp, ziek te worden door een lage weerstand en ga zo maar door.

Geen reacties // Reageer