Tai Chi in het Oosterpark

Wat is Amsterdam toch leuk! Stadsparken als het Vondelpark en Westerpark zijn dankzij de jaarlijkse reeks aan culturele evenementen bekend, maar persoonlijk ben ik meer gecharmeerd van verborgen als het Flevopark en Oosterpark. Gisterochtend was ik in laatstgenoemde park om mee te doen aan een van de dagelijkse lessen Tai Chi, gegeven door een Chinese Kung Fu-meester. Geweldig! In gebrekkig Nederlands geeft de Kung Fu-meester blijk van een goed gevoel voor humor (want volgens hem moet je vooral plezier hebben in Tai Chi) en na afloop is er koffie en thee.

Tai Chi: iedere dag om 10u in het Oosterpark (warming up van Chi Qong, dan Tai Chi en in het weekend aansluitend een uur les in Kung Fu), bij de muziekkapel. De les gaat onder iedere weersomstandigheid door, want; chi (levensenergie) is buiten, niet binnen! 

Lees ook:Koffie of Thee. Wat is gezonder?
Lees ook:Borsten krimpen door koffie
Lees ook:Cafeïne zorgt voor betere fitnessresultaten
Lees ook:Nooit te moe om te trainen
Lees ook:Tai Chi vermindert pijnklachten bij artrose

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Tai Chi in het Oosterpark

 1. Ben

  Beste lezers,

  Ik wil graag even een aanvulling doen op deze post. De trainingen zijn inderdaad dagelijks om 10 uur. We beginnen met Qi Gong gevolgd door Tai Chi. In de weekenden wordt hierna ook nog Choi Lee Fut (Kung Fu) beoefend. Tevens zijn er op dinsdag avond en donderdag avond ook nog training die beginnen om 7 uur, deze volgen het zelfde schema als de weekend lessen.
  Graag voor aanvang aanwezig zijn om u even voor te stellen en te vragen aan Sifu(meester) Chan wat de kosten zijn voor een losse les of lidmaatschap.

  Na de training drinken we met ze alle nog een kopje koffie en/of thee.
  Kom gezellig een keer langs. Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Sifu Chan.
  Telefoonnummer: 06-27431705

  U kunt mij eventueel ook mailen: [email protected]

    /  
 2. moes

  Hallo Ben,

  Dank je voor de zinnige aanvulling. Nu nog een vraag; Wat is het kledingadvies? Ik begreep uit de aankondiging dat het openlucht is.(-4 C!)
  Dus wat kunnen geinteresseerden het beste aantrekken zonder te veranderen in een sneeuwpop of de kans een longonsteking op te lopen.

  Please advise

    /  
 3. szulyphoto

  I would like to know if this is still ongoing, i.e. the tai chi in the oosterpark. thanks.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>