SENS Food bar: Een proteïne reep op basis van krekels

SENS bar

Waarschijnlijk zal je niet direct gaan watertanden bij de gedachte om krekels naar binnen te werken. Toch is dit iets wat mensen in de toekomst steeds vaker als gezonde snack, voor spierherstel of om af te vallen zullen toedienen. Krekels en andere insecten zitten namelijk vol waardevolle proteïnen! Voor de meeste is het een angstaanjagend idee om een bakje kant-en-klare krekels op te peuzelen terwijl je op de bank naar een film zit te kijken. Hier is een oplossing voor: Proteïne repen met verschillende smaken waarin krekels zitten verwerkt.

High-protein dieet

Diëten met een hoog proteïnegehalte worden steeds populairder; niet alleen vanwege de groeiende populariteit van het kweken van spieren, maar ook door de groeiende interesse in gewichtsverlies. De wei- en sojaproteïnen zijn bij de meesten al bekend. Velen weten dan ook geen andere bronnen van proteïne waardoor er vaak te veel wei- en sojaproteïnen wordt genuttigd. Er is gelukkig een nieuw super-proteïne op de markt die de plantaardige proteïnen voorbijstreeft en dat is proteïne gemaakt van krekels! Het heeft dezelfde eigenschappen als proteïne in rood vlees, maar dan zonder het hoge vetpercentage. Bovendien is het volgens vele wetenschappers een grote stap voorwaarts in de richting van een duurzamer dieet.

SENS

Het bedrijf achter de eerste proteïne bars op basis van krekels is SENS Foods. Zij zijn een samenwerking aangegaan met een vooraanstaande chef die gespecialiseerd is in het koken van insecten. Op deze manier is het bedrijf op het idee gekomen om proteïne repen te produceren waarvan de proteïne gehaald wordt uit zogenaamde krekelbloem.

Energy Bars

Naast proteïne repen zijn er ook energie repen gecreëerd op basis van krekels. Deze energierepen zijn dus perfect voor vóór of tijdens een zware workout.

Ik was 1 van de gelukkigen die de eerste test-repen mocht proeven, en voor degene die nog steeds de kriebels krijgt bij het idee dat er elementen van krekels in de repen zitten kan ik je verzekeren dat daar niets van terug te zien is in de repen. Ook de smaken zijn dusdanig geperfectioneerd dat je niks anders proeft dan de desbetreffende smaken combinatie.

Bezoek de website www.sensbar.com om meer informatie te vinden over de repen en de achtergrond van deze 100% natuurlijke eiwitrijke producten, of volg SENS op social media: Twitter @SENSfoods, Instagram @sensfoods, Facebook @sensfoods.

Lees ook:Voorkom spierafbraak: eet voldoende proteïnen
Lees ook:Insecten eten tegen hoge bloeddruk
Lees ook:Nieuwe hype: het GenType-dieet
Lees ook:Hoeveel proteïne moet je eten?
Lees ook:Specifieke combinatie van smaakstoffen zorgt ervoor dat je minder eet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>