7 Veel gemaakte fouten waardoor je fitness snel opgeeft

7 fitnessfouten

30 tot 35% van de nieuwe leden zeggen hun lidmaatschap na een jaar alweer op. De belangrijkste oorzaak: na een fanatiek begin vallen de resultaten tegen. Bekijk hieronder de meest gemaakte fouten waardoor je het fitnessen snel opgeeft:

1 Te fanatiek van start

Je wilt te snel, waardoor de resultaten je teleurstellen en je gedemotiveerd raakt.

2 Groeizucht

Door té snel extra gewicht aan je halter te hangen wordt het aanpassingsproces van je spieren verstoord. De meeste mannen proberen de belasting te snel te verhogen en lopen daardoor vast in hun vooruitgang. Vaak zijn blessures het gevolg.

3 Afleiding

FOCUS! Dit is doorslaggevend voor het behalen van je doelen. Te lange pauzes tussen de sets, zoals bijvoorbeeld lange gesprekken met mede fitnessers, kunnen je hele training in de war schoppen. Je moet je hartslag voor langere tijd hooghouden; alleen dan verbrand je veel calorieën en wordt het resultaat zichtbaar.

4 Eten

Veel mensen trainen na het avond eten. Als je dit de kort op je training doet kun je je loom voelen, waardoor je makkelijker kramp kunt krijgen. Eet je avond eten minimaal anderhalf uur vóór de training.

5 Overmoed

Sportschoolinstructeurs hebben dit al zo vaak gezien: een man die bezig is vet kwijt te raken valt 10 kilo af in de eerste paar maanden en denkt dat hij weer terug kan gaan naar zijn biertjes en pizza… en voor je het weet is hij weer terug op zijn oude gewicht.

6 Uitsloverij

Er zijn meerdere redenen waardoor mannen in de freeweight hoek net iets te enthousiast te werk gaan om iemand te laten zien wat voor gewicht ze kunnen tillen. Het bekendste voorbeeld is als er een leuke vrouw in het spel staat. Een plotselinge golf testosteron verleidt je om gewichten te pakken die zwaarder zijn dan je ooit hebt getild. De resultaten, spierscheuringen en andere ernstige blessures.

7 Er net zo willen uitzien als je favoriete fitnessmodel/bodybuilder

‘Mijn doel is om net zo’n lichaam als hem te krijgen’. Je volgt hem op Instagram en Facebook en doet precies hetzelfde als wat hij doet. Als je dit doet gaat het je nooit lukken om er precies uit te zien als je favoriete bodybuilder of fitnessmodel. Experts weten dat iedereen een trainingsprogramma nodig heeft dat op zijn behoeften is afgestemd. Daarnaast moet het niet je doel zijn om er goddelijk en afgetraind uit te zien. Je traint uit passie, en de uitkomst daarvan is een mooi gespierd droog en afgetraind lichaam.

Lees ook:Waarom je als hardloper krachttraining moet doen
Lees ook:7 veel gemaakte fouten tijdens fitness training (5,6&7)
Lees ook:7 veel gemaakte fouten tijdens fitness training (1&2)
Lees ook:‘s Ochtends sporten of ‘s avonds sporten?
Lees ook:Dikke mannen produceren afwijkend zaad

1 Reacties // Reageer

One thought on “7 Veel gemaakte fouten waardoor je fitness snel opgeeft

 1. soussa

  Hallo meneer/mevrouw.
  Wij zijn een vereniging van particuliere investeerders en kredietverleners
  mensen; Wij stellen voor het volk
  mensen die op zoek zijn voor een persoonlijk en dringend, gebruik de maximale periode van terugbetaling van een klaar is meestal 1 jaar tot 30 jaar. het jaarlijkse rentepercentage is 3%.
  Het krediet wordt toegekend aan degenen die een maandelijks inkomen te verdienen.
  Voor meer informatie over de lening aanbieding.
  Gelieve te antwoorden ons direct op dit adres
  E-mail: [email protected]

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>