Waarom je als hardloper krachttraining moet doen

Veel hardlopers zijn maar met één ding bezig: hardlopen. Maar zij kunnen op veel vlakken baat hebben bij krachttraining.

runners---meeting-618947-m

Hardlopers hebben vaak blessures in knieën of enkels. Dit komt vaak doordat de spieren rondom deze lichaamsdelen niet sterk genoeg zijn om de klap van het asfalt op te vangen. Probeer daarom de spieren rondom je knieën goed te trainen.

Vooral op lange afstanden is het lastig om een goede loophouding te houden. Veel mensen worden moe, waardoor ze verkeerd lopen en blessures krijgen. Als je krachttraining doet, met name je van onderlichaam en core, wordt je lichaam minder snel moe, waardoor je langer in een goede loophouding blijft.

Ook wordt je door krachttraining sneller. Je benen zijn simpelweg sterker, waardoor ze je lichaam beter kunnen dragen. Daarnaast verlies je met het juiste krachttrainingsschema ook nog eens vet, waardoor je lichter wordt en dus sneller kunt lopen.

Lees ook:Het belang van rekken en strekken
Lees ook:De 4 slechtste krachttraining tips ooit!
Lees ook:6 Redenen waarom je moet krachttrainen
Lees ook:7 Veel gemaakte fouten waardoor je fitness snel opgeeft
Lees ook:Versla de moeheid tijdens je werk!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>