Rubriek: Fit tips

Zo kom je van je onderkin af

Lichaamsvet kun je camoufleren, je onderkin niet. Daarom heeft The Times of India een aantal oefeningen bij elkaar gezet die je helpen sneller van je onderkin af te komen.

Lees verder...

Herfst fitness tips

Regen, vallende bladeren, het is weer zover. Het is herfst. Bij deze een paar tips om optimaal gebruik te maken van het seizoen in je workout.

Lees verder...

Huisdieren fitness

In Amerika heerst de trend om je huisdieren mee te nemen naar de sportschool. Dat levert een paar leuke kiekjes op. Maar hoe kun je je huisdieren goed betrekken bij je workout?

Lees verder...

Wat je eigenlijk doet op de sportschool

Als je naar de sportschool gaat ben je misschien wel lang weg, maar of je je tijd effectief besteed is de grote vraag. Women’s Health maakte een infographic met een knipoog over onze tijdsbesteding in de sportschool. Lees hier hoe je je tijd in de sportschool beter in kunt delen.

Lees verder...

Sportschool etiquette

Niets is zo vervelend als iemand die zich misdraagt in de sportschool. Deze persoon bederft namelijk het sportplezier van de andere fitnessers. Daarom een paar regels waar je je als lid van een sportschool aan moet houden.

Lees verder...

Versla de moeheid tijdens je werk!

Heb je een bureaubaan waarbij je regelmatig wegsukkelt? Heb je moeite met het wakker blijven op je werk,  heb je geen energie of voel je je afwezig? Volg dan deze tips op:

Lees verder...

5 verschillende crunches voor een topresultaat

Altijd maar weer sit-ups doen, dezelfde saaie oefening, steeds maar weer. Bovendien is de kans groot dat je geen sixpack hebt, omdat je steeds maar dezelfde oefening doet. Overweeg daarom eens om de volgende oefeningen ook mee te nemen in je trainingsschema.

Lees verder...

BITE: de nieuwste loopband oefening

BITE is de nieuwste loopband oefening die is ontwikkeld door hardloop coach David Siik. Het creëert een balans tussen High Intensity Interval Training (HIIT) en afstandstraining.  Zowel bij HIIT als bij afstandstraining loopt je lichaam meer kans op blessures vanwege de uitersten die je opzoekt. Siik besloot daarom een gouden middenweg te creëren die zowel

Lees verder...

4 loopband fouten die je waarschijnlijk maakt

1. Je hebt geen planJe stapt de loopband op, drukt op start en gaat rennen tot je geen zin meer hebt, niet meer kan, of je geen tijd meer hebt. Dit is niet de meest ideale manier om je workout te plannen. Maak een plan, dit houdt het lopen spannend, uitdagend, afwisselend en vermoeiend. Probeer

Lees verder...

Wat is een goede vervanging voor de sportschool?

Heb jij ook wel eens tijdgebrek om naar de sportschool te gaan? Op zo’n moment zoek je een vervanging die beter past in je dagritme. Maar wat zijn goede vervangers? Regelmatig wordt er gesproken over slimme trucjes om af te vallen, zoals het doen van squats tijdens het tanden poetsen, de trap nemen in plaats

Lees verder...

Hoe blijf je actief tijdens je vakantie?

Tijdens je vakantie loop je het gevaar dat je trainingsschema helemaal in de soep loopt. Je kunt je dagelijkse routines misschien niet uitvoeren en je kunt niet naar de sportschool. Maar vrees niet, als je deze tips opvolgt blijf je fit tijdens je vakantie. 1. Probeer actief te blijven tijdens de reis naar je eindbestemming.

Lees verder...