Pas op! Deze workout laat je overeten

De naam van een workout heeft heel veel invloed op de manier waarop deze wordt uitgevoerd. Een Duits onderzoek laat zien wat de invloed is van de benaming van een workout.

pretzels-256713-m

Tijdens het onderzoek werden de deelnemers in twee groepen opgesplitst die ieder twintig minuten moesten fietsen. Er was echter één verschil: de eerste groep hoorde dat ze een vetverbrandingsoefening deden, terwijl de tweede groep hoorde dat ze een uithoudingsoefening deden. Nadat de groepen hadden gesport, kregen ze onbeperkt krakelingen te eten. En je raadt het al, de groep die hoorde dat ze vetverbrandingsoefeningen deden, aten veel meer krakelingen dan de uithoudingsgroep. Hoe komt dit nou? Doordat de eerste groep denkt dat ze veel vet hebben verbrand, rechtvaardigen ze voor zichzelf dat ze meer krakelingen kunnen eten.

Let hier voortaan dus op! Dat je vet verbrandt wil nog niet zeggen dat je meer kunt gaan snoepen. Focus je niet op calorieën. Denk in plaats daarvan aan het eetpatroon dat je zou willen omdat het goed is voor je lichaam. Ga niet overcompenseren!

Lees ook:Eieren helpen bij afvallen
Lees ook:Fitness trackers helpen ouderen met afvallen
Lees ook:Sporten in de natuur maakt kinderen gezonder
Lees ook:Koolhydraatarm dieet het meest effectief
Lees ook:4 manieren om je metabolisme een boost te geven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>