Fitness trackers helpen ouderen met afvallen

Fitnesstrackers kunnen ouderen helpen met afvallen, dat blijkt uit een onderzoek van de Wake Forest University.

bron: sxc.hu

Ouderen die een fitnesstracker gebruiken vallen sneller af dan ouderen die geen fitnesstracker gebruiken bij hun dieet. Dat meldt livescience.com naar aanleiding van een onderzoek van de Wake Forest University. De universiteit deed onderzoek naar hoe ouderen tussen de 65 en 79 jaar het beste afvallen.

Tijdens het onderzoek deden 48 ouderen met overgewicht mee. Zij werden onderverdeeld in twee groepen. De eerste groep kreeg alleen informatie over hoe je moet afvallen door middel van een dieet en beweging. De tweede groep kreeg dezelfde informatie, maar zij kregen ook nog een fitnesstracker. Tijdens het onderzoek moesten de participanten 5 maanden proberen af te vallen en daarna werd er 5 maanden lang gekeken hoe het met de deelnemers ging.

Uit het onderzoek bleek dat de ouderen uit de tweede groep, met fitnesstracker, meer waren afgevallen dan de eerste groep. De onderzoekers concluderen dat het afvallen met behulp van fitnesstrackers zorgt voor betere resultaten. Maar ook achteraf waren de deelnemers met een fitnesstracker beter in staat om hun gewicht te behouden.

Wil je meer weten over dit onderzoek? Lees dan het gehele artikel op livescience.com.

Lees ook:Hardlopen maakt minder snel oud
Lees ook:Sporten in de natuur maakt kinderen gezonder
Lees ook:Honden helpen ouderen met sporten
Lees ook:Pas op! Deze workout laat je overeten
Lees ook:Flyfit: de enkelband fitness tracker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>