Honden helpen ouderen met sporten

Hoe maak je sporten weer leuk? Door je oefeningen samen uit te voeren met honden, dat blijkt uit een onderzoek van Florida State University. Deze universiteit deed onderzoek naar de invloed van honden op de effectiviteit van fitness oefeningen bij ouderen.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

De meeste ouderen die mee deden aan het onderzoek vonden sporten niet leuk, tot ze gesport hadden met de honden. Als de ouderen gewichtjes heffen, lopen de honden namelijk rond met speelgoed gewichtjes. En na de training is er de gelegenheid om de honden te aaien. Of de honden de effectiviteit van de oefeningen ook verbeteren is nog niet duidelijk. Het onderzoek is namelijk nog in volle gang. Het is in ieder geval wel zeker dat de honden het sporten een stuk leuker maken en dat ouderen hierdoor minder snel geneigd zijn om te stoppen met sporten.

Lees ook:Fitness trackers helpen ouderen met afvallen
Lees ook:Ouderen: 3 uur per week bewegen, 5 jaar langer leven
Lees ook:Sporten met Guy van der Reijden op RTL 4
Lees ook:Neem je kind mee naar buggy bootcamp!
Lees ook:Ai, ai, die kettlebells….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>