Naakt zijn is gezond

Je komt thuis en doet je kleren uit. Dit lijkt misschien een beetje raar, maar het naakt zijn heeft meerdere voordelen!

cover-girl-1250003-m
Je profiteert meer van de zon
Mensen smeren zich altijd vol met zonnebrand, omdat ze denken dat de zon schadelijk is. Dit klopt ook wel, maar alleen als je erg lang in het zonlicht staat. Als je in de ochtend zon een kwartier naakt het licht opneemt, verbetert je humeur en krijg je veel vitamine D binnen, waardoor je ook nog eens gezonder wordt.

Gezonde huid
Daarnaast is het zonlicht op je hele lichaam ook nog eens goed voor je huid. Onze huid heeft namelijk zuurstof nodig, en door het dragen van strakke kleding krijgt het lichaam niet alle zuurstof die het nodig heeft, waardoor het verslapt.

Geen knelling
Te strakke kleding laat vaak rode strepen achter op het lichaam. Dit is een teken dat je bloedvaten ook worden afgekneld. Het dragen van losse of helemaal geen kleding zorgt ervoor dat de bloedcirculatie beter verloopt.

Vermindert kans op infecties
Met name als het warm is zweet je veel in je kleding. Dit geeft bacteriën en schimmels een broedgrond. Je loopt hierdoor meer kans op infecties. Als je geen kleding aan hebt, heb je ook geen last van deze risico’s.

 

Lees ook:The grootste fout die je kunt maken na het trainen
Lees ook:De beste sportkleding voor jouw figuur
Lees ook:Waarom gaap je tijdens het sporten?
Lees ook:Witte wijn net zo gezond als rode wijn
Lees ook:Waarom je als hardloper krachttraining moet doen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Naakt zijn is gezond

 1. Frank

  Ik heb dit gelezen en pas dit toe.
  Door alles uit te trekken thuis voel ik me fijner.
  Hierdoor heb meer energie als ik opsta en dat resulteert in dat mijn taken sneller en beter kan uitvoeren.

    /  
 2. Ed

  Ik ben zelf ook een verwoed naaktsporter. Thuis doe ik alles uit en gym dus naakt op verschillende apparaten. Ook op het strand doe ik allerlei oefeningen naakt. Alleen bij volleybal heb ik een sportbroekje aan en daar hebben sommige mensen al moeite mee, terwijl ik uit mijn schooltijd kon herinneren, dat ik altijd in blote borst gymde en geen seconde aan zo’n vies kleverig shirt dacht. Darom zou het fijn zijn als mensen die b.v. naakt willen volleyballen dit zouden kenbaar maken. Heb je een een stel mensen uit dezelfde buurt – ik woon op de Zuid-Hollandse eilanden-, dan is er misschien wat te regelen.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>