Eieren helpen bij afvallen

Hoera! Wetenschappelijk onderzoek toont aan wat ik al tijden verkondig in min artikelen, namelijk: de ene calorie is de andere niet en van iedere dag twee eieren eten krijg je geen verhoogd cholesterol gehalte. 

Een groep proefpersonen werd in twee groepen verdeeld. De ene groep kreeg als ontbijt een bagel, de andere groep twee eieren. Qua calorieën zijn de eieren en de bagel gelijk en gedurende de rest van de dag volgden beide groepen hetzelfde dieet. Resultaat: de ei-eters vielen 65% meer af dan de bagel-eters!  

    
Twee eieren eten als ontbijt lijkt goed te helpen bij een dieet. Dat blijkt uit een publicatie in het International Journey of Obesity.

De onderzoekers vergeleken twee groepen volwassenen die aan de lijn deden. Beide groepen volgden een dieet met weinig calorieën. De ene groep at een bagel als ontbijt, de andere groep twee eieren. Door het eten van twee eitjes als ontbijt verloren ze meer gewicht dan degene die als ontbijt een bagel aten.

De bagel bevatte hetzelfde aantal calorieën als de twee eieren bij elkaar. Opmerkelijk is dat de groep die de eieren at 65 procent meer afviel dan de groep die een bagel nam als ontbijt. Ook voelde de ei-groep zich fitter en had meer energie dan de bagel-groep.

De onderzoekers controleerden ook het cholesterol. Dat werd bij de groep met het ei-ontbijt niet hoger.

(c) gezondheidsnet.nl

 

Lees ook:Koolhydraatarm dieet het meest effectief
Lees ook:Ontbijt met eieren en spek maakt slank
Lees ook:Fitness trackers helpen ouderen met afvallen
Lees ook:Pas op! Deze workout laat je overeten
Lees ook:Dikke mannen produceren afwijkend zaad

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Eieren helpen bij afvallen

 1. Karine

  De deelnemers volgde hetzelfde dieet, maar… aten de deelnemers ook precies hetzelfde? dat geloof ik namelijk niet.
  Een ontbijt met 2 eieren verzadigt meer dan een ontbijt met een bagel. Ik denk dat de eiergroep dus uiteindelijk toch minder calorieen heeft opgenomen (plus, oke dan, wat meer calorieen heeft verbruikt aan de verbranding van de eiwitten).

    /  
 2. angelique heijligers

  Tja, er zullen altijd wel wat verschillen zijn die het calorieverbruik beïnvloeden (en er dus verschillende uitkomsten zijn als iedereen hetzelfde dieet volgt): lichaamsgewicht, lichamelijke activiteit, spiermassa, etc. Maar proteïnen beïnvloeden toch ook je spiermassa? Stel dat je door het dagelijks eten van twee eieren ietsje meer spiermassa behoudt dan je zou doen bij het eten van een bagel, dan verbruikt je lichaam ook iets meer calorieën (want spieren verhogen je metabolisme). Dat zou betekenen dat je dan inderdaad meer afvalt dan de bagel-eters, ook als je de rest van de dag hetzelfde hetzelfde eet. Ik geloof er wel in dat er meer is dan alleen calorieën tellen…

    /  
 3. Karine

  Poe ja, er is veeeeel meer dan alleen calorieen tellen! Gelukkig… :)

    /  
 4. shekeb

  hallo

  ik ben shekeb

  ik ben pas begonnen met fitnessen
  ik ga 5 keer par week en ik verlies elke dag 600 calorie
  als ik hem zo volhoud hoveel killos verlies ik in een maand
  ik ben 30 jaar oud en ik weeg 74 kg . ik ben 1.75 lang

    /  
 5. shekeb

  wilt u a.u.b de antwoord op mijn mail sturen
  [email protected]

    /  
 6. shekeb

  hallo

  ik ben shekeb

  ik ben pas begonnen met fitnessen
  ik ga 5 keer par week en ik verlies elke dag 600 calorie
  als ik hem zo volhoud hoveel killos verlies ik in een maand
  ik ben 30 jaar oud en ik weeg 74 kg . ik ben 1.75 lang

  wilt u het antwoord naar mij mailen a.u.b
  [email protected]

    /  
 7. moes

  1 kg lichaamsvet bestaat uit zo´n 7000 calorieenen dus reken maar uit. Je uiteraard wel voldoende en bewust eten. Jouw calorie inname zal ergens tussen 2000 en 2500 per dag liggen. succes!

    /  
 8. MB

  Bovenstaand artikel dient wel genuanceerd te worden. Op zichzelf zorgt het eten van eieren namelijk niet voor gewichtsverlies.

  Voor het onderzoek zijn er vier groepen gevormd:

  1: ontbijt met 2 eieren
  2 hetzelfde, de opdracht een 1000 calorieen dieet te volgen.

  3: Bagels
  4: Bagels + dieet

  Bovenstaande resultaten gelden voor de vergelijking tussen de twee dieetgroepen. Tussen de groepen die geen dieet volgden was geen verschil merkbaar in het gewicht.

  Hieruit concludeer ik dat eieren dus niet zorgen voor gewichtsverlies, maar ze helpen wel (door het hoge eiwitgehalte) het strenge dieet vol te houden.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>