BITE: de nieuwste loopband oefening

BITE is de nieuwste loopband oefening die is ontwikkeld door hardloop coach David Siik. Het creëert een balans tussen High Intensity Interval Training (HIIT) en afstandstraining. 

treadmillFAQ500_0

Zowel bij HIIT als bij afstandstraining loopt je lichaam meer kans op blessures vanwege de uitersten die je opzoekt. Siik besloot daarom een gouden middenweg te creëren die zowel werkt op basis van intervals, waarbij je in korte tijdsfragmenten meer inspanning geeft, als op basis van afstand. Je loopt hierbij minder kans op blessures, terwijl je wel de voordelen van beide trainingsmethoden meepakt.

BITE staat dan ook voor Balanced Interval Training Experience en is speciaal ontwikkeld voor de loopband. De bedoeling is dat je je lichaam langzaam warmloopt en begint met een stijle helling waarna de intervallen steeds intenser worden en de hellingshoek minder groot.
Ben je benieuwd naar deze nieuwe trainingsvorm? Bekijk het trainingsprogramma dan hier, en stap de loopband op!

Lees ook:HIIT training: De ultieme vet verbrander!
Lees ook:4 cardio tips voor het verbranden van vet
Lees ook:Fitness mythe: je moet HIIT doen om af te vallen
Lees ook:Fusion Fitness: de nieuwste trend
Lees ook:4 loopband fouten die je waarschijnlijk maakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>