Wat voor sportieve voornemens heb jij dit jaar?

Het is een beetje cliché maar ach …het is logisch dat wij mensen graag een beginpunt en een eindpunt voor ogen willen hebben als wij ons zelf een bepaald doel  stellen.  De een is gisteren gestopt met roken, de ander met drinken en sommigen zijn vandaag of gisteren begonnen met sporten. Het voornemen op zich is gemakkelijk (vooral als je een paar glazen champagne achter de kiezen hebt) Het aanhouden van deze goede voornemens is vaak het aller-moeilijkste. In de fitnessbranche is de tendens dat mensen massaal op 01 januari lid worden en wel 5 tot 6 keer per week aan het sporten slaan. Alles of niets… gekken werk!

Tip: stel voor je zelf een realistisch doel. Bijvoorbeeld: minimaal 2 keer per week gaan sporten. De keren dat je toevallig een keer extra gaat is mooi extra meegnomen. Zo blijf je gemotiveerd en houd je een beter gevoel over aan je nieuwe manier van leven!

Dus laat maar horen wat zijn jouw voornemens voor dit jaar?

Lees ook:Wat is er nog over van jouw goede voornemens?
Lees ook:10 valkuilen waardoor je je goede voornemens niet volhoudt
Lees ook:Val niet van de Fitness cliff!
Lees ook:Fitness blijft de populairste sport!
Lees ook:Hoe kom je weer in vorm na een blessure?

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Wat voor sportieve voornemens heb jij dit jaar?

 1. Frank

  Op een gezonde manier doorgroeien dus lekker schoon bulken en trainen. Een extra motivatie tip kan zijn maak voor jezelf een excel bestand waarin je je gegevens bijhoud zoals gewicht, vetpercentage en omtrek metingen van dingen die er voor jou toe doen (probleem gebieden). Meten is weten veranderingen kunnen voor jezelf niet opvallen terwijl ze toch plaatsvinden. In tegenstelling tot mensen kunnen cijfers niet liegen ;) .

    /  
 2. Joke

  Mijn uitdaging: in 2008 heb ik 558 km hardgelopen, dat is gemiddeld 10 km per week. Dat wil ik verdubbelen naar 20 km per week. Geen probleem, ik loop tenslotte al jaren maar laat het een beetje versloffen door de bodypump: 170 bodypump lessen afgelopen jaar, dat zijn er 3 per week, zonder een week te versagen. Dat mag wel iets minder. Dus iets meer lopen en iets minder pumpen :-)
  Sport ze!

    /  
 3. moes Auteur

  558 km… staat gelijk aan de afstand van Amsterdam naar Parijs en 170 Body Pump lessen staat gelijk aan meer dan 140 uur aan muziek wat je tijdens de lessen hebben gehoord. Wow! Je zal vast wel in goede shape verkeren. De combinatie Body Pump en harlopen is uitstekend! Ik ga ervanuit dat je ook op tijd rust neemt.
  Joke Respect!

    /  
 4. moes Auteur

  Ik wens je veel succes met je doel Frank en dank je wel voor de zinnige aanvulling.Een logboek of een excel bestand werkt uitstekend!

  take care

    /  
 5. something new

  Fitness training, running, spinning , aerobics,and yoga have been an imporant part of my life since I’ve been 18 years old ( I’m now 40). I make sure i get enough rest and change my fitness routine every 3-4 months. this sounding ideal, however, i am ready for a change for 2009. any suggestions?

    /  
 6. moes Auteur

  Thank you for sharing your message! I´ve got a great suggestion for you..I see you like to challenge your body. You should try Kettle Bell Training. It is strenght, cardio, flexibility and fun! Find your nearest kettlebell training course or join one if all ready know one in your neighbourhood!

  We´ll hear from you !

  Take care

  Moes

    /  
 7. denise

  thanks moes, yes, since a few months i incorporate the kettle bell in my training schedule. what is your experience with boxing training ( for women of course :-) )

    /  
 8. LL

  Ik wil graag de 10 kilometer gaan hardlopen in een redelijke tijd (wordt mijn pr ;) ).

  En meer aan krachttraining doen. Dat doe ik nu al, en dat voelt goed.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>