‘Peetvader van de fitness’ overleden

Joe Weider is niet meer. Zijn naam zegt je waarschijnlijk weinig, maar Weider is de man die jou de handvatten gaf voor je strakke lijf. Zijn uitgeefconcern bracht bladen als Muscle and Fitness en Men’s Fitness uit, en de bodybuild-goeroe stond bovendien aan de basis van de filmcarrière van Arnold Schwarzenegger. Zaterdag overleed hij op 93-jarige leeftijd.

Weider, naast uitgever ook organisator van Mr. Olympia-wedstrijden, ontmoette Schwarzenegger op een bodybuild-wedstrijd in Europa. Hij zag dat de Oostenrijkse Eik, die de muscle contest op z’n naam schreef, potentie had en moedigde hem aan naar de Verenigde Staten te komen. Toen filmproducers Weider vroegen of hij een spierbundel kende die een beetje kon acteren noemde hij de naam van Schwarzenegger, die niet veel later een rol kreeg in de tv-serie Hercules Goes Bananas. En de rest is geschiedenis.

Net als Weider nu,overigens. De ‘peetvader van de fitness’, had hartproblemen en overleed in een ziekenhuis in Los Angeles.

Lees ook:Arnold Schwarzenegger in zijn jonge jaren
Lees ook:Van Afghanistan naar de paralympische spelen in Sotsji
Lees ook:Obama fitnesst in zijn hotel (video)
Lees ook:Obesitas-pil leidt tot zelfmoordgedachten
Lees ook:Chocola met kamelenmelk

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Peetvader van de fitness’ overleden

  1. Edu Andriesen

    Zo zie je dat je met een goed getraind lichaam oud wordt! Ik teken ervoor om die leeftijd te bereiken.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>