Injectie met babycellen; beter dan Botox!

Ik weet niet of het in het kader van fitness past, maar what the hell. Een antirimpel-behandeling die beter werkt dan Botox is hoe dan ook goed nieuws!

Een injectie met huidcellen van baby's (van de voorhuid nog wel) zou je een jonge, gladde huid geven. De behandeling is een flink stuk duurder dan Botox, maar het resultaat is blijvend terwijl Botox slechts tijdelijk werkt.  

BRON: GEZONDHEIDSNET.NL

Een nieuwe cosmetische ingreep maakt gebruik van miljoenen microscopische huidcellen van baby's om rimpels en littekens te behandelen. Eén injectie maakt je huid permanent jong en glad, zo beloven de uitvinders.

Het Britse bedrijf Intercytex ontwikkelde de techniek die de naam Vavelta kreeg.

Tijdens de behandeling krijg je een injectie met een heldere vloeistof, die kleine bindweefselcellen (fibroblasten) bevat. De cellen worden geselecteerd uit de voorhuid van besneden baby's, die door de moeders vrijwillig gedoneerd worden.

Vavelta heeft, in tegenstelling tot botox, een blijvend effect. Een flesje kost ongeveer 830 euro. Hiermee kun je twee kaken behandelen. Voor de behandeling van acnelittekens heb je twee flesjes nodig.

Duurder dan botox
Dit is dus wel een stuk duurder dan botox, maar het behandelt problemen waar geen andere opties voor zijn. Zo werkt het putten en fijne lijntjes onder de ogen en bij de mond weg.

Onderzoek heeft nog geen schadelijke neveneffecten kunnen aantonen. Vavelta wordt bijvoorbeeld niet door het lichaam afgestoten. Je kunt enkel met tijdelijke jeuk en roodheid te maken krijgen.
(c) gezondheidsnet.nl

Lees ook:Nieuwe behandeling cellulitis
Lees ook:Acupunctuur facelift
Lees ook:Mooiere huid door zweten
Lees ook:Zweten voor een mooie huid
Lees ook:Naakt zijn is gezond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>