Mensen herkennen eigen overgewicht niet

Uit Brits onderzoek blijkt dat mensen met overgewicht en zelfs obesitas denken dat ze een gezond gewicht hebben- ondanks een doorslaande weegschaal, een alarmerend spiegelbeeld en maatje XXXXXL. Voordeel is dat het natuurlijk geweldig is dat mensen een positief zelfbeeld hebben. Nadeel is dat mensen met obesitas dus niet door hebben dat al die artikelen en campagnes over de gevaren van overgewicht voor hen bestemd zijn…
Veel van de mensen met overgewicht of obesitas denken zelf dat ze een gezond gewicht hebben. Dit blijkt uit Brits onderzoek.

 

Maar liefst 25 procent van de mensen met overgewicht of obesitas zegt een gezond gewicht te hebben. In 1999 lag dat percentage nog op 19 procent.

Voor het onderzoek werden ruim 1800 mannen en vrouwen in Groot-Brittannië ondervraagd. Volgens de onderzoekers wordt vooral matig overgewicht steeds meer gezien als normaal. Waarschijnlijk omdat dit type overgewicht steeds vaker voorkomt.

Veel mensen denken ook dat mediacampagnes tegen overgewicht niet voor hen bestemd zijn. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat er steeds meer mensen te maken hebben met een BMI boven de 30 (obesitas). In 1999 was er sprake van 11 procent obees en in 2007 was dat aantal gestegen naar 19 procent.

(c) gezondheidsnet.nl

 

Lees ook:Regering waarschuwt ouders dikke kinderen
Lees ook:Overgewicht niet veroorzaakt door minder beweging
Lees ook:Wie dik is leeft langer!
Lees ook:Jongeren niet bewust van ongezonde levensstijl
Lees ook:Nederlander onderschatten slechte leefgewoonten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mensen herkennen eigen overgewicht niet

  1. Juul

    Er is natuurlijk wel een verschil tussen herkennen en willen herkennen. Ik ben een jaar geleden begonnen met afvallen, omdat het gewoon echt niet meer kon. En daar heb ik nog geen minuut spijt van gehad.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>