Hoe blijven astronauten fit in de ruimte?

Wij aardlingen moeten een aantal keer per week minstens een half uur sporten om fit te blijven. In de ruimte zit dat heel anders. Aangezien er in de ruimte geen zwaartekracht is, gebruik je als astronaut bijna geen kracht tijdens het bewegen. Daarom moeten astronauten wel anderhalf tot twee uur sporten per dag om fit te blijven. Maar hoe doen ze dat nu eigenlijk?

Bron: sxc.hu

In een artikel op Mashable wordt uitgebreid beschreven hoe astronauten fit blijven terwijl ze boven de aarde circuleren. Aan boord van het ruimte station zijn meerdere fitnessapparaten aanwezig. Astronauten Mike Hopkins en Rick Mastracchio geven aan dat ze het weerstandsapparaat het meest gebruiken. Dit weerstandsapparaat dient als een gewicht waarmee bijvoorbeeld squats gedaan kunnen worden. Daarnaast zijn er ook een loopband en een hometrainer.

Volgens Hopkins en Mastracchio is het zweten tijdens de oefening erg anders dan op aarde. Op aarde druipt het zweet langs je lichaam naar beneden, maar in de ruimte blijft het in plasjes op je lichaam liggen. En als je even met je hoofd schud, vliegt het zweet alle kanten op, aldus de astronauten.

Wil je zien hoe fitness in het ruimte station eruit ziet? Bekijk dan dit filmpje, waarin astronaut Chris Hadfield demonstreert hoe ze in de ruimte fitnessen.

Lees ook:4 manieren om in vorm te blijven
Lees ook:Pain & Gain: bikkels Marky Mark en The Rock ‘believe in fitness’
Lees ook:4 hardloop tips voor de zomer
Lees ook:Britney Spears’ workout in haar eigen gym
Lees ook:10 etiquette regels voor de sportschool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>