Vrouwen negen keer meer kans op sterven hart- en vaatziekten dan aan borstkanker

Zo luidt de conclusie van twee Engelse onderzoekers in een studie die gisteren tijdens een bijeenkomst van de organisatie Care for Women in Oestgeest gepresenteerd werd. De initiatiefnemers willen meer aandacht voor de risico's die vrouwen lopen……na de menopauze. Volgens de Engelse wetenschappers toont onderzoek aan dat de kans op hart- en vaatziekten bij vrouwen tien jaar da de menopauze verviervoudigt. We hoeven niet allemaal te veranderen in sla etende gymbunnies, maar de onderzoekers onderstrepen wel dat een gezonde voeding en leefstijl helpt de risico's te verkleinen. 

Lees ook:44% minder kans op overgewicht door ontbijten
Lees ook:Hart en vaat ziekten kun je voorkomen door fitness
Lees ook:Leefstijl moeilijk onderwerp voor artsen
Lees ook:Migraine verkleint kans op borstkanker
Lees ook:Noodzaak noten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>