Hart en vaat ziekten kun je voorkomen door fitness

Hieronder een bericht van mijn voorganger Angelique. Ik vind het belangrijk om het bericht nog een keer te plaatsen. Het is namelijk nog steeds erg actueel. Iedere dag overlijden in Nederland 113 mensen aan hart- en vaatziekten.

Daarmee zijn hart- en vaatziekten doodsoorzaak nr. 1!  Uit onderzoek van het RIVM in samenwerking met de Nederlandse Hartstichting blijkt dat maar liefst 25% van de hart- en vaatziekten in Nederland kan worden voorkomen door een gezonder leefstijl, oftewel stoppen met roken, bewuster eten en meer bewegen. Alleen al voldoende bewegen leidt tot 15% minder hartkwalen!

zie www.hartstichting.nl en www.rivm.nl voor meer informatie

Lees ook:Leefstijl moeilijk onderwerp voor artsen
Lees ook:Nederland moet gezonder eten
Lees ook:Nederlander onderschatten slechte leefgewoonten
Lees ook:Ouderen: 3 uur per week bewegen, 5 jaar langer leven
Lees ook:Zitten is het nieuwe roken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>