Beste visoliecapsules van de HEMA

De Consumentenbond testte 22 merken visoliecapsules. Het verrassende resultaat is dat de goedkope capsules van de HEMA als beste getest werden…

Visvetzuren zijn gezond. Wie geen vis lust, kan kiezen voor visoliecapsules. De Consumentenbond testte 22 visoliecapsules. De beste koop blijkt de Gezuiverde Visolie van de Hema.

De Gezondheidsraad adviseert een hoeveelheid van 450 mg EPA en DHA per dag. De onderzoekers van de Consumentenbond hebben gekeken welke merken dit als dagdosis adviseren, en of de hoeveelheid die op het etiket staat inderdaad in de capsules zit.

De visoliecapsules van de Hema, Etos, Albert Heijn en DA bevatten precies 450 mg per dagdosis. Deze vier merken zijn bovendien voordelig. De Hema is met €2,20 voor 50 stuks het goedkoopst en daarmee beste koop.

Afwijkingen
De meeste andere merken wijken in hun dosering wat af van de aanbevolen 450 mg. Een kleine afwijking is niet erg. Kwalijker is het als er echt te weinig of juist te veel in de capsules zit. New Care en Pharma Nord bevatten een dagdosis van 900 mg! Dit zou zelfs schadelijke bijwerkingen kunnen geven.

Bij de meeste merken troffen de onderzoekers in het laboratorium de hoeveelheid EPA en DHA aan die op de verpakking staat. Een behoorlijke afwijking naar beneden heeft Vital Green Chlorella. Daarin zit maar liefst 35 procent minder EPA dan de verpakking vermeldt. Grote afwijkingen naar boven (tot zo'n 30 procent meer) werden gevonden bij El Mare, Orthica, Ameu en Bional.

Vette vis
Het eten van vette vis heeft de voorkeur boven het slikken van visoliecapsules. De capsules zijn tweede keus.
(c) gezondheidsnet.nl

Lees ook:Goedkope glucosamine scoort het beste
Lees ook:Supermarkt bevordert slecht eetgedrag
Lees ook:Goede voeding ook goed voor milieu
Lees ook:Groene kracht
Lees ook:Zeewier: Hét superfood van de toekomst!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Beste visoliecapsules van de HEMA

  1. RF

    je schrijft over schadelijke bijwerkingen bij 900mg

    wanneer je 1capsule daarvan inneemt blijf je nog ver bij een evt schadelijke grens vandaan, terwijl er zelfs studies zijn gedaan waarbij mensen 6gram dha per dag kregen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>