Vrouwen met appelfiguur de norm

Oh lieve help. Alle berichtgeving en voorlichtingscampagnes ten spijt: in de komende 50 jaar zal de taille van vrouwen toenemen van gemiddeld 86,4 naar maar liefst 106,7 cm. En dat betekent dat het ideale zandloperfiguur gaat verdwijnen om plaats te maken voor het appelfiguur.

Volgens Britse onderzoekers zal het straatbeeld in de toekomst beheerst worden door appels. Zijn wij vrouwen nu al 17,8 breder in de taille dan onze grootmoeders, over vijftig jaar is ons vrouwelijk nageslacht nog eens 20 cm breder in de taille. En natuurlijk is dat allemaal te wijten aan een ongezond eetpatroon en te weinig beweging. 

Ik zelf vind het een pessimistische kijk op de toekomst. Misschien ben ik te optimistisch, maar ik kan me niet voor stellen dat het huidige leefpatroon van de westerse wereld blijft voort bestaan. Met al die aandacht die er nu is voor gezonder, puurder eten en meer bewegen hoop ik op het beste. Minder appels en meer zandlopers voor de toekomst! 

Lees ook:Maak zelf een Detox Juice
Lees ook:10 fitnessverschillen tussen mannen en vrouwen
Lees ook:KWF stopt met zelfonderzoek borstkanker
Lees ook:Vochtrijke voeding maakt taille slanker
Lees ook:Vrouwen negen keer meer kans op sterven hart- en vaatziekten dan aan borstkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>