Afvallen: aerobicsles verslaat krachttraining?

Je wilt er als rechtgeaard en trotse krachtsporter in al je mannelijkheid niet dood gevonden worden, maar in een aerobicsklasje wordt meer aan gewicht verloren dan in het krachthonk. Althans, dat maak ik op uit het schrijven van mijn collega van dieet.blog.nl.

Daarin wordt een Amerikaans onderzoek aangehaald dat drie groepen obese volwassenen onderverdeelde in een aerobics-, krachttrainings- en combinatiegroep. Na acht maanden was gebleken dat met name de aerobicsgroep kilo’s had verloren; de mensen die waren onderworpen aan een krachttrainingsregime waren juist aangekomen door een toename van de vetvrije massa.

Een onderzoeker concludeert daaruit dat krachttraining alleen “niet genoeg om gewicht en vet kwijt te raken”. Zij raadt aerobics aan als je wilt afvallen, aangezien daarbij met name het vet dat zich ophoopt rond de organen het moet ontgelden.

Wel heel erg back to the eighties dit. Eens kijken of ik nog ergens een zweetband, fluoriserende tanktop en beenwarmers heb liggen..

Lees ook:Sporten beter dan Prozac
Lees ook:Ontbijt met eieren en spek maakt slank
Lees ook:Afvallen lukt beter met cardio én krachttraining
Lees ook:5 tips om spierafbraak tijdens het cutten te minimaliseren
Lees ook:Spieren vreten vet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>